“Партизанському руху нема забуття”

22-09-2017 Переглядів: 124

 Солдатські портрети 
На вишитих крилах пливуть... 
І доки є пам’ять в людей і живуть матері, 
 Допоки й сини, 
Що спіткнулись об кулі, живуть!

Минають роки, відлітають у вічність. Усе далі віддаляються від нас грізні і важкі роки Великої Вітчизняної війни, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя.

Цей день збігається з початком героїчної підпільно-партизанської боротьби з нацистськими загарбниками і є державним визнанням неоціненного внеску народних месників у велику Перемогу.

30 жовтня 2001 року Указом Президента України “…на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період великої Вітчизняної війни 1941–1945 років, увічнення їх пам’яті…” було встановлене щорічне відзначення Дня партизанської слави 22 вересня.

“Партизанському руху нема забуття”

Юнаки та дівчата, які навчаються на другому курсі Юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва НАВС, разом з викладачем історії Юлією Довгань підготували та провели історичний вечір пам’яті “Партизанському руху нема забуття”, під час якого ліцеїсти ознайомили присутніх із основними віхами становлення та розвитку партизанського руху в Україні, діячами українського підпілля.

Юлія Довгань

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X