Зв’язок з минулим нашого народу

13-09-2017 Переглядів: 100

Дев’ятого вересня ліцеїсти юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва у супроводі класних керівників Кулєшової А.Є., Патюк Л.В. та Шапошнікової І.М. відвідали Музей національної архітектури і побуту с. Пирогово.

Зв’язок з минулим нашого народу

Тут по особливому відчувається зв’язок з минулим нашого народу, зв’язок з історією. Мальовничі краєвиди, які надовго залишаються у пам’яті, вибілені, ніби іграшкові, хатинки XVIII – XIX століття, рушники, посуд, саморобні меблі, хатнє начиння всередині будівель. Так і здається, що за мить з’являться літературні персонажі творів І.П. Котляревського, І.С. Нечуя-Левицького, Г.Ф. Квітки-Основ’яненка, Т.Г. Шевченка. Згадуються знайомі всім нам з дитинства слова:

«Садок вишневий коло хати,

Хрущі над вишнями гудуть,

Плугатарі з плугами йдуть,

Співають ідучи дівчата,

А матері вечерять ждуть».

Зв’язок з минулим нашого народу

Милують око прекрасні витвори народних майстрів гончарства, лозоплетіння, різьблення по дереву, візерунки на вишиваних сорочках, веселі та яскраві іграшки, ляльки, виготовлені умілими руками. Радість та піднесення викликає гра віртуоза-цимбаліста! Високо у небо злітає рідна українська пісня, силою мистецтва єднаючи наших прародичів з нами – їхніми далекими нащадками, замикаючи кільце часу, утверджуючи його неперервність та вічність.

Зв’язок з минулим нашого народу

Ілона Шапошнікова

 

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X