Зустріч в академії лідерів студентського самоврядування провідних вишів країни

06-12-2022 Переглядів: 338

2 грудня на базі НАВС за ініціативою Української студентської Ліги проведено науково-практичну конференцію здобувачів вищої освіти «Роль студентства в українському суспільстві», у якій взяли участь лідери органів студентського (курсантського) самоврядування провідних столичних вишів, а через платформу ZOOM долучилися представники закладів вищої освіти різних регіонів держави (загалом – понад 50 активістів).

Мета конференції – обговорення найактуальніших для студентської спільноти питань і визначення стратегії їх вирішення в умовах сьогодення.

Зустріч в академії лідерів студентського  самоврядування провідних вишів країни photo 1

Зі вступним словом до учасників звернувся проректор НАВС полковник поліції Сергій Чернявський, який передав вітання від ректора академії генерала поліції першого рангу Володимира Чернєя та ректорату й акцентував на значущості для наближення нашої Перемоги консолідації зусиль тисяч патріотів з числа студентської молоді, зокрема слухачів і курсантів закладів системи МВС – майбутніх поліцейських, рятувальників, прикордонників та ін.

Зустріч в академії лідерів студентського  самоврядування провідних вишів країни photo 2

Долучившись онлайн, учасників заходу привітала Катерина-Анастасія Шевчук, очільниця громадської спілки «Українська студентська Ліга», яка засвідчила важливу роль студентства як рушійної сили європейського поступу нескореної країни в розбудові демократичного суспільства.

Зустріч в академії лідерів студентського  самоврядування провідних вишів країни photo 3

На знаковому для молоді заході виступила голова Ради молодих учених МОН України, доктор юридичних наук, доцент Олеся Ващук, яка розповіла учасникам конференції про напрями діяльності рад молодих вчених, наукових товариств і юридичних клінік ЗВО та закликала спільними зусиллями розвивати сучасну українську науку, передусім втілюючи перспективні освітньо-наукові проєкти.

Зустріч в академії лідерів студентського  самоврядування провідних вишів країни photo 4

Спікери – представники осередків студентського руху знаних вишів країни – у своїх виступах акцентували увагу на етапах становлення та функціях студентського самоврядування, його ролі в захисті прав й інтересів молоді, дотриманні принципів академічної доброчесності, перспективах співпраці з бізнесовими структурами задля реалізації молодіжних стартапів тощо. Проаналізовано питання здобуття вищої освіти за кордоном, академічної мобільності й ризиків в умовах воєнного стану, розглянуто напрями розширення міжнародної співпраці студентських організацій у контексті поглиблення євроінтеграційних процесів у сфері вищої освіти.

На завершення зустрічі новообрана голова Парламенту курсантського (студентського) самоврядування НАВС капрал поліції Владислава Первак у своїй доповіді окреслила основоположні засади наукових підходів до організації самоврядування здобувачів вищої освіти та подякувала всім за плідну роботу й активну громадянську позицію.

Виступи спікерів супроводжувалися жвавими дискусіями. У підсумку доволі насиченого та продуктивного зібрання його учасники з незламною вірою в Перемогу засвідчили готовність до консолідації зусиль амбітної творчої молоді задля зміцнення інтелектуального й духовного потенціалу нескореної нації, що прагне жити у вільній та успішній європейській державі.

Зустріч в академії лідерів студентського  самоврядування провідних вишів країни photo 5

Відділення комунікації НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X