Злочини проти безпеки руху: від розкриття до рішення суду

12-02-2018 Переглядів: 193

12 лютого для курсантів 3 курсу Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) доцентом кафедри кримінально-правових дисциплін та оперативно-розшукової діяльності Андрієм Габудою разом зі слідчим відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Івано-Франківській області підполковником поліції Любомиром Маланчиним проведено бінарне заняття на тему: «Злочини проти безпеки руху та експлуатації транспорту».

Злочини проти безпеки руху: від розкриття до рішення суду

Зустріч відбувалась у формі діалогу викладача, практичного працівника та курсантів. Така форма спілкування викликала у юнаків та дівчат неабиякий інтерес, вони вступали у жваву дискусію та піднімали питання, що їх цікавлять. Зокрема, як на практиці слідчий визначає елементи та ознаки складів злочинів даної категорії і яким чином це відображається у процесуальних документах. Особливий інтерес викликали питання щодо встановлення причинно-наслідкового зв’язку між порушенням певних правил учасниками руху і суспільно-небезпечними наслідками.

Злочини проти безпеки руху: від розкриття до рішення суду

Відповідаючи, слідчий вказав на особливості конструкції складів злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту та їх бланкетність, а також розповів про способи збирання фактичних даних, що вказують на наявність або відсутність таких складів злочинів, тактику проведення слідчих (розшукових) дії у даній категорії проваджень, звертаючись до судової практики та прикладів з власного досвіду слідчої діяльності.

Прикарпатський факультет

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X