Засідання наукового гуртка за участю практичного працівника

19-03-2018 Переглядів: 170

15 березня кафедрою адміністративної діяльності в ННІ № 1 проведено засідання наукового гуртка, за участю курсантів, студентів, а також представника кавалерійської роти Управління патрульної поліції в м. Києві лейтенанта поліції Сергія Горейко.

У дружній обстановці та конструктивній бесіді обговорено особливості залучення поліцейськими службових тварин під час виконання поліцією завдань, спрямованих на протидію злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку, охорони прав і свобод людини, правила утримання, придбання, ветеринарного забезпечення та списання службових тварин.

Засідання наукового гуртка за участю практичного працівника

Своєю чергою, інспектор Сергій Горейко розповів курсантам особливості роботи, зазначив, що основне завдання кавалерійської роти Управління патрульної поліції в м. Києві – патрулювати міські парки та лісопаркові зони, коли там масово відпочивають люди, та охороняти публічний порядок під час проведення масових заходів у Києві, зокрема футбольних матчів та ін. Виступаючий акцентував увагу та розповів про особливості доцільного використання кінних патрулів в лісовій місцевості, парковій зоні, де патрульний автомобіль не всюди проїде. Патрульний на велосипеді проїде тільки по доріжках, а кінь може проходити і по лісу серед дерев, і по асфальту, і по піску, а вершники можуть охопити більшу територію, ніж у складі пішого патруля. Нині кавалерійська рота базується на території Київського іподрому, де орендується стайня та спеціальні манежі для тренувань. Зазвичай заняття тривають щодня по 5-6 годин.

Засідання наукового гуртка за участю практичного працівника

Присутні ставили питання про щільність нарядів, протяжність маршрутів, взаємодію з іншими видами патрулів поліції Сергію, а також висловлювали свої пропозиції щодо можливого покращення несення служби.

Крім того, після жвавого інтерактивного обговорення, керівник наукового гуртка, доцент кафедри Вадим Білик, проінформував членів зібрання про прийняття Верховною Радою України Закону України «Про Дисциплінарний статут Національної поліції України», який визначає сутність службової дисципліни в Національній поліції, повноваження поліцейських та їх керівників з її дотримання, види заохочень і дисциплінарних стягнень, а також порядок їх застосування та оскарження. Роз’яснив положення постанови Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2017 р. № 1024 «Про затвердження переліку та Правил застосування спеціальних засобів військовослужбовцями Національної гвардії під час виконання службових завдань».

Підводячи підсумки засідання, керівник гуртка Білик В.М, акцентував увагу на важливості активної участі присутніх у науковому житті інституту та академії в цілому щодо взаємодії та співпраці з практичними підрозділами Національної поліції. Побажав від імені науково-педагогічних працівників кафедри адміністративної діяльності успіху молодим дослідникам в їх науковій, творчій та професійній діяльності.

Кафедра адміністративної діяльності

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X