Закріплення теоретичних знань на практиці

07-12-2018 Переглядів: 276

На Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ) викладач кафедри тактико-спеціальної фізичної та вогневої підготовки Мирослав Кушнірук спільно з курсанти другого курсу провели комплекс практичних занять на відкритій місцевості на тему «Орієнтування на відкритій місцевості» з предмету «Тактико-спеціальна підготовка».

Під час занять здобувачі вищої освіти на практиці в польових умовах змогли використати набуті теоретичні знання роботи з картою. Вивчили різні способи орієнтування карти, зокрема співставляли лінії умовного знаку місцевого предмета на карті з напрямком самого предмета на місцевості.

Також курсанти практикували спрямовували карти за напрямком на орієнтир, цей метод полягає в тому, щоб напрямок з відомої точки стояння на орієнтир співпадав із відповідним напрямком на місцевості.

Також вправлялися в методі орієнтування карти за компасом, який полягає у встановленні компаса на бокову рамку карти так, щоб нуль компаса був направлений на північ карти, після чого компас разом із картою повертали у горизонтальній площині доти, поки стрілка компаса не вказала величину магнітного схилення для даного аркуша карти.

В результаті проведення ряду заняття курсанти набули практичних навиків роботи з картами на відкритих місцевостях та закріпили на практиці теоретичні знання з орієнтування карти різними способами.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X