Захист прав людини в діяльності правоохоронних органів

23-03-2018 Переглядів: 297

Саме ці питання обговорили члени наукового гуртка «De jure» кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) під час науково-теоретичного семінару, який відбувся 22 березня. Задекларована тема заходу є досить актуальною сьогодні, і не лише для України. Адже права людини прописані всі однаково, проте, їх порушення має конкретний прояв і слід застосовувати відповідні заходи, аби відновити ці права.

Захист прав людини в діяльності правоохоронних органів

Упродовж семінару здобувачі вищої освіти представили свої доповіді, які були присвячені принципам рівності та недискримінації в роботі правоохоронців в Україні та європейській спільноті, особистим правам та свободам людини, принципам свободи та особистої недоторканості, попередженню катувань та жорстокого поводження в діяльності поліції.

Захист прав людини в діяльності правоохоронних органів

На завершення усі учасники практичного заходу дійшли висновку, що сьогодні, коли Україна впритул наблизилась до Європи, особливо гострим постає питання про адаптацію нашого законодавства до законодавства Європейського Союзу. Право, яке записане в такому документі як, скажімо, Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод повинна бути настільною книгою для кожного, хто хоче стояти на сторожі законності.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X