За новими думками і враженнями

18-06-2018 Переглядів: 62

14 червня курсанти І курсу навчально-наукового інституту № 3 під керівництвом доцента кафедри філософії права та юридичної логіки Ганни Петрової відвідали Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка та переглянули виставу «Кін IV».

За новими думками і враженнями

Здавалося б, так легко в теорії на семінарах з філософії розібратися з тим, хто є особистістю, а хто – індивідуальністю, вивіривши алгоритм сходження людини від біологічного виду до істоти соціальної. Проте, зіткнувшись, зі стихією життя, що вирувала на сцені у виконанні прекрасного дуету – Анатолія Хостікоєва і Олексія Богдановича, майбутні правоохоронці розгубились. І на те були вагомі підстави: хто живе справжнім життям – король, який грає роль самого себе, чи актор, який може зіграти будь-кого і формальностями королівської влади не обмежений? Грають всі. Що є справжнім, не награним, не плинним у житті – сім’я, любов, влада, шана?

Власне, мистецтво не зобов’язане давати вичерпні відповіді на поставлені питання. Але не ставити нових питань воно не має права. Так само, як не має права прикрашати і вирівнювати напруженість і гострі кути повсякдення.

Вистава, розкривши палітру людських емоцій і пристрастей на сцені, не лишила байдужим нікого. Спасибі акторам за це. І, в першу чергу, за те, що продемонстрували: людина – не константна величина. Досягнувши влади, успіху, слави, людина не позбавляється пристрастей і волінь; жодна жива людина не може втекти від болю і зради, підступності і лицемірства. Недаремно в народі кажуть: життя прожити – не поле перейти. І бути в житті Людиною – людиною з великої літери – надзвичайно складно.

Сподіваємося, ці думки майбутні правоохоронці пронесуть через все життя.

Кафедра філософії права та юридичної логіки

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X