З монастирських печер до тропічного лісу

12-10-2018 Переглядів: 110

11 жовтня група курсантів 3 курсу ННІ № 1 НАВС разом з настоятелем академічних храмів при НАВС протоієреєм Віталієм Приходьком відвідали Арханегло-Михайлівський Звіринецький чоловічий монастир на Печерську, відомий ще з початку Х століття, та його древні печери.

З монастирських печер до тропічного лісу

Насельник монастиря провів екскурсію печерами та розповів цікаву та разом з тим і трагічну історію цієї обителі, яка понад 800 років після свого розквіту у давньоруські часи після татаро-монгольського нашестя залишалась загадкою для багатьох поколінь киян. Короткий період відродження монастиря на початку ХХ століття закінчився більшовицьким терором проти Церкви і ось лише з 1997 року тут відновилось чернече життя, а разом з ним і дослідження Звіринецьких печер.

Насолодившись історичними оповідками, курсанти попрямували до Ботанічного саду ім. Гришка, що розташований впритул до монастирської огорожі. Прогулюючись осінніми різнобарвними алеями, вони дійшли до оранжерейного комплексу, де з неабиякою зацікавленістю переглянули колекцію тропічних рослин. Тож прогулянка у цей сонячний жовтневий день була насичена різноманітними враженнями від почутого та побаченого.

ННІ № 1

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X