ЄС схвалив створення антикорупційної палати Верховного Суду замість Вищого антикорупційного суду

17-07-2017 Переглядів: 70

Європейський суд змінив свою позицію щодо створення в Україні антикорупційного суду. Якщо раніше в ЄС наполягали на створенні окремого антикорупційного суду, то тепер там вважають, що можна обмежитися лише створенням антикорупційної палати у новому Верховному Суді.

Євросоюз закликає українську владу збільшити активність у боротьбі з корупцією, оскільки вона негативно впливає на ті реформаторські зусилля, які робляться в Україні.

«Ситуація в сфері боротьби з корупцією не є задовільною і потрібно багато працювати. Я хотів би сказати президенту й парламенту і порадити, що ми всі налаштовані і згодні на створення спеціальної антикорупційної палати в рамках української судової системи. Ми навіть не наполягаємо на створенні окремого антикорупційного суду, а саме палати, яка займатиметься боротьбою з корупцією», - зауважив голова Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер після саміту Україна-ЄС.

За словами Юнкера, раніше ЄС просив від України створити спеціальний суд, який би відповідав за справи, пов’язані з корупцією, проте нині Брюссель вважає достатнім створення антикорупційної палати.

Відзначимо, що поки у Верховній Раді зареєстровано законопроект про створення Вищого антикорупційного суду та проект щодо впровадження спеціалізації з розгляду антикорупційних справ у місцевих судах.

Відділ організації науково-дослідної роботи
за матеріалами www.ukrainepravo.com

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X