Є межа у печалі, та тривога не має меж

16-04-2018 Переглядів: 70

14 квітня вихованці юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва в супроводі класного керівника Катерини Готенко відвідали Національний музей «Чорнобиль», присвячений хроніці катастрофічної події 1986 року.

Є межа у печалі, та тривога не має меж

Тільки-но переступивши поріг музею, відвідувачі потрапляють до коридору, у якому до стелі прикріплені таблички з назвами населених пунктів – це вказівники мертвих нині міст і сіл, покинутих жителями після аварії. У центрі зали встановлено покрив зі знищеної церкви Архистратига Михаїла, що була колись у селі Красному. Замість купелі, під ним хитається човен із Полісся — символ Ноєвого ковчега. Над човном ширяють два янголи: білий і чорний — це Добро і Зло. Ще трохи вище, на самій стелі залу, тривожно блимають «атомні електростанції», розташовані на всіх континентах Землі... У музеї більше семи тисяч експонатів: документи під грифом «Таємно», реліквії із «зони відчуження» і багато-багато живих облич на чорно-білих фотографіях...

Є межа у печалі, та тривога не має меж

Звичайно ж, усе це — лише невеликі штрихи до величезної експозиції Національного музею «Чорнобиль», що розмістилася в трьох просторих залах і з'єднала в часовому просторі минуле і сьогодення, напевно, не тільки України — всього світу.

Ліцеїсти побачили унікальні відеоматеріали, діючу трифазну діораму «Чорнобильська АЕС до, під час та після аварії», діючий макет енергоблоку ЧАЕС, що розширює хронологічні та тематичні рамки музею, підсилює достовірність існуючої експозиції. Усі ці унікальні експонати, серед яких і реліквії із зони відчуження й особисті речі ліквідаторів — змушують задуматися про найактуальніші проблеми сьогодення. Велику роль в експозиції відіграють художньо-емоційні, філософські образи, які несуть значне тематичне навантаження, допомагають глибше осмислити загальнолюдську трагедію століття.

Є межа у печалі, та тривога не має меж

Відвідавши музей, ліцеїсти дійшли висновків, що через недалекозорість та необачність декількох людей може постраждати все людство. У ці весняні дні, коли Україна і світ радісно спостерігають пробудження природи, хочеться нагадати: людина – вершитель власної долі, й кожен наш крок у коловороті закону причинно-наслідкового буття завжди має наслідки, і ми повинні бути готові за них відповідати!

Юридичний ліцей

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X