Я захищений правом

06-12-2017 Переглядів: 128

Ураховуючи важливе значення правової освіти в подальшій розбудові України як правової держави, вихованні у молоді поваги до закону і прав людини, 5 грудня консультанти юридичної клініки Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) «Феміда» Іванна Позняк, Вікторія Подлісецька та Інна Закутинська, на запрошення директора, завітали до Угорницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Івано-Франківської міської ради. Зустріч організували в межах Всеукраїнського тижня права для учнів 6-10 класів.

Я захищений правом

Під час виступу школярі почули цікаві факти з історії права, що засвідчували, як довго людство йшло до усвідомлення того, що кожна людина - унікальна і потребує захисту. Було розглянуто Декларацію прав дитини, Конвенцію про права дитини та Конституцію України. Підготовлені та презентовані курсантами правові документи, дозволили слухачам ознайомитися з головними положеннями про права дитини та зрозуміти, за допомогою яких принципів вони реалізуються. Також, під час дискусії доповідачі дізнались, що думають самі діти про нормативне закріплення та правові гарантії прав дитини. Слушними були їх висловлювання і з приводу того, чому ж не всі діти можуть повною мірою користуватися своїми правами. Звичайно ж, згадали і про те, що діти мають не лише права, а й обов’язки – стосовно себе самих, родини, школи, суспільства.

Я захищений правом

Я захищений правом

Проведений захід збагатив досвід школярів у сфері реалізації ними свого правового статусу, дав новий імпульс до навчання, подарував позитивні емоції та чудові враження. Такі зустрічі є корисними для підлітків, оскільки змушують їх замислюватись про відповідальну поведінку в суспільстві.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X