Взаємодія органів Нацполіції та прокуратури

18-06-2018 Переглядів: 641

На Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ) для здобувачів вищої освіти відбувся науково-практичний захід, присвячений взаємодії органів Національної поліції та прокуратури, за участі заступника керівника Івано-Франківської місцевої прокуратури, старшого радника юстиції Володимира Бахура та прокурора Івано-Франківської місцевої прокуратури Ростислава Сенечака.

Взаємодія органів Нацполіції та прокуратури

Під час зустрічі керівник місцевої прокурори звернув увагу присутніх на важливості дотримання прав і свобод та наголосив, що людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави.

Взаємодія органів Нацполіції та прокуратури

Ростислав Сенечак наголосив на тому, що у відповідності до закону України про оперативно-розшукову діяльність на прокуратуру покладено обов’язок здійснювати прокурорський нагляд за дотриманням законності під час досудового розслідування злочинів. Мета такої діяльності переслідує, насамперед, забезпечення швидкого, повного і всебічного розслідування, об'єктивного й достовірного встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні та забезпечення дотримання в процесі розслідування букви закону.

Взаємодія органів Нацполіції та прокуратури

Окремо зосередив увагу здобувачів вищої освіти на проблемних питаннях, що виникають в процесі досудового розслідування, починаючи від внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а також під час розгляду справи в суді.

Володимир Бахур розповів про наявні правові стандарти Європейського суду з прав людини, які стосуються доказів та доказування, детально зупинився на концепції «плодів отруєного дерева», тобто недопустимості всього ланцюжка доказів, які здобуті з порушенням закону.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X