Вшанування героїв-ліквідаторів на Прикарпатті

26-04-2018 Переглядів: 156

Жахливий звук, удар аж до небес!

Земля, мов розкололася на двоє!

Четвертий блок – Чорнобильська АЕС,

Біда прийшла і косить нас по двоє.

Шира Ю.

26 квітня 1986 року. Чорною та гіркою увійшла ця дата в історію людства. На благодатній землі українського Полісся, майже в центрі Європи, за 110 км. від столиці України, сталася аварія, яку обґрунтовано вважають найбільшою в світі техногенною і екологічною катастрофою минулого століття. Внаслідок вибуху 4-го реактора Чорнобильської АЕС його було повністю зруйновано. Викинуті з епіцентру вибуху у атмосферу продукти поділу ядерного палива було рознесено повітряними потоками на значні території, спричинивши їх радіоактивне забруднення не лише поблизу АЕС, а і за сотні і навіть тисячі кілометрів від місця аварії. Тоді радіоактивного забруднення зазнали території багатьох країн.

Вшанування героїв-ліквідаторів на Прикарпатті

Ось вже понад 30 років ця рана ятрить українську землю. Чорнобильський смерч забрав життя багатьох людей, завдає шкоди здоров'ю мільйонів українців. Наслідки чорнобильської трагедії ще сотні літ відчуватимуть на собі майбутні покоління. Про згубні наслідки техногенної катастрофи написано багато книг та статей, знято документальних та художніх фільмів, які будуть знайомити прийдешні покоління з її причинами та масштабами.

Вшанування героїв-ліквідаторів на Прикарпатті

Хвилиною мовчання на ранковому шикуванні вшанували пам'ять жертв Чорнобильської аварії курсанти Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ). Майбутні правозахисники також поклали квіти до пам’ятника «і мертвим, і живим, і ненародженим чорнобильцям Прикарпаття». Потому в лекційній залі було організовано перегляд документального фільму «Правда про Чорнобиль», який дав можливість глядачам повернутися у ті роки та дізнатися про долі людей, які зруйнувало чорнобильське лихо.

Проходять роки. Чорнобильське лихо розчинилося у мальовничій природі України, у її духмяному повітрі, у білосніжному цвітінні садів, у джерельних криницях. Життя триває…

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X