Вітаємо Олександра Івановича Галагана!

26-06-2019 Переглядів: 1688

У межах підготовки до відзначення 100-річчя з дня заснування Національної академії внутрішніх справ ветеранська організація продовжує вшановувати працівників, які сумлінною службою та звитяжною працею зробили вагомий особистий внесок в її історію.

Зокрема, ветерани привітали із 65-річчям професора кафедри кримінального процесу, кандидата юридичних наук, доцента Олександра Івановича Галагана. Він народився 19 червня 1954 року в м. Києві. Продовжуючи сімейну традицію правознавців, 1976 року закінчив з відзнакою юридичний факультет Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка. За розподілом випускників і порухом серця прийшов на службу в органи внутрішніх справ, де під керівництвом досвідчених фахівців Валерія Францевича Споришка, Петра Михайловича Симоненка, Сергія Петровича Зеленковського протягом чотирьох років опановував непросту й украй відповідальну професію слідчого, від якої залежать людські долі.

Вітаємо Олександра Івановича Галагана!

Вітаємо Олександра Івановича Галагана!

Вітаємо Олександра Івановича Галагана!

Згодом були роки навчання в ад’юнктурі Київської вищої школи МВС, успішний захист кандидатської дисертації під науковим керівництвом професора Анатолія Яковича Дубинського, багаторічна наукова, науково-педагогічна й управлінська діяльність на відповідальних посадах – заступника начальника науково-дослідного та редакційно-видавничого відділу, начальника відділів організації наукової роботи, організаційно-аналітичної роботи і контролю, що припали на надзвичайно важливий етап становлення Української академії внутрішніх справ.

Компетентність у роботі, сумлінність, наполегливість, відповідальність і цілеспрямованість додали авторитету й поваги в колективі, завдяки чому 2009 року О. І. Галагана було призначено проректором НАВС з кадрового забезпечення та міжнародних зв’язків. За його ініціативою та безпосередньою участю вирішено низку організаційно-штатних питань, зміцнено кадровий потенціал, дисципліну та соціально-психологічний клімат у структурних підрозділах, ужито заходів щодо підвищення рівня виховної роботи й патріотичного виховання майбутніх правоохоронців, розширено міжнародне співробітництво закладу вищої освіти. Олександр Іванович активно сприяв роботі ветеранської організації, соціальному захисту ветеранів і пенсіонерів органів внутрішніх справ та академії. За майже 40-річну службову діяльність і працю в закладі вищої освіти Олександр Іванович згадує його очільників та колег, які залишили в душі приємні спогади про спільну роботу: генералів Віталія Федоровича Захарова, Велеоніна Мар’яновича Сніжинського, Віталія Івановича Розенка, Ярослава Юрійовича Кондратьєва, Євгена Миколайовича Моісеєва, Валентина Васильовича Коваленка, Володимира Васильовича Чернєя, проректорів Василя Івановича Шакуна, Олександра Миколайовича Джужу, Леоніда Володимировича Кравченка, Валерія Васильовича Сокуренка.

Олександр Іванович з 2012 року працює професором кафедри кримінального процесу, забезпечує освітній процес з підготовки правознавців нового покоління, здійснює наукову діяльність, бере активну участь у роботі ветеранської організації. Йому присвоєно звання «Почесний член Союзу юристів України» та «Заслужений науковий працівник Національної академії внутрішніх справ», нагороджено Почесною грамотою Союзу юристів України та грамотою Ради ветеранів НАВС.

Захопленням і гордістю Олександра Івановича, якому він присвятив понад 20 років свого життя, є колекціонування шевронів й емблем правоохоронців різних країн світу. Його унікальна колекція є об’єктом уваги колег і друзів, майбутніх поліцейських, представників засобів масової інформації.

На зустрічі з ювіляром ветерани згадували теплими словами вдячності його батька, Івана Степановича, якого пам’ятають за багаторічну науково-педагогічну діяльність на юридичному факультеті Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка. Гордістю Олександра Івановича є його сини – Сергій та Андрій, які наслідують традиції батька й діда.

Бажаємо шановному ювіляру міцного здоров’я, сімейного щастя й добробуту, життєвої енергії, нових здобутків у науково-педагогічній та громадській діяльності.

Володимир Кухаренко,
Юрій Кобринський,
Анатолій Лапко

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X