Випуск бійців підрозділу поліції особливого призначення «КОРД»

19-08-2017 Переглядів: 703

На базі відділу спеціальної та фізичної підготовки НАВС (с. Віта-Поштова) відбувся випуск бійців «КОРД» з Хмельницької та Луганської областей, які пройшли двомісячну підготовку за спеціальною програмою і відтепер виконуватимуть відповідні завдання в обласних підрозділах.

Випуск бійців підрозділу поліції особливого призначення «КОРД»  фото 1

Усім, хто пройшов тестування, поліграф та курс підготовки 18 серпня вручили сертифікат про успішне проходження навчання. У церемонії випуску взяли участь голова Національної поліції України генерал поліції другого рангу Сергій Князєв, керівник відділу з правоохоронних питань посольства США в Україні Кристофер Сміт, заступник голови Національної поліції України генерал поліції третього рангу Олексій Руденко, начальник Головного Управління Національної поліції у Хмельницькій області генерал поліції третього рангу Микола Семенишин, начальник головного Управління Національної поліції у Луганській області генерал поліції третього рангу Сергій Коміссаров.

Випуск бійців підрозділу поліції особливого призначення «КОРД»  фото 2

Випуск бійців підрозділу поліції особливого призначення «КОРД»  фото 3

Голова Національної поліції Сергій Князєв вручив сертифікати поліцейським. Як зазначив очільник Нацполіції, за традицією випускаються кордівці відразу для двох областей. Ці бійці у різних регіонах і за різних обставин нестимуть однаково важливу службу.

«Ви навчені знешкоджувати злочинців, рятувати життя громадян та офіцерів поліції. Кілька років тому мало хто розумів, що так може бути, але тепер в кожному головному управлінні є підрозділи, які дуже успішно роблять свою роботу. Ці підрозділи, які вже працюють на місцях, довели, що вони працюють лише з позитивними наслідками», – заявив Сергій Князєв.

Також глава НПУ зазначив, що наразі йде робота щодо удосконалення чинної нормативної бази з метою розширення повноважень підрозділу. «Керівництво Національної поліції хоче якомога швидше реалізувати проект наказу, який вже пройшов всі необхідні обговорення. Він передбачає, що силова фаза щодо звільнення заручників перейде на плечі старшого керівника «КОРД». Це вам дасть можливість самостійно приймати рішення», – наголосив Сергій Князєв.

Окремо голова Нацполіції подякував американським партнерам, які надають значну фінансову підтримку у навчанні і підготовці кордівців.

«Війна закінчиться, а мир треба берегти – це саме ваша робота», – зазначив Сергій Князєв, звертаючись до бійців і підкреслюючи важливість «КОРД».

Випуск бійців підрозділу поліції особливого призначення «КОРД»  фото 4

Заступник голови Нацполіції Олексій Руденко наголосив, що «КОРД» залишається одним із самих підготованих підрозділів. «На сьогодні вас дуже мало, але ви одні із самих підготовлених стройових підрозділів Національної поліції. Ми пишаємося вами», – зазначив Олексій Руденко.

Випуск бійців підрозділу поліції особливого призначення «КОРД»  фото 1

Інститут післядипломної освіти

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X