ВАКЦИНАЦІЯ ПРОТИ КОРОНАВІРУСУ

30-04-2021 Переглядів: 1574

В Україні коронавірусну інфекцію COVID-19 вперше було діагностовано понад рік тому, де зафіксовано перший летальний випадок. Станом на 30 квітня 2021 року в Україні заразилися понад 2 млн. осіб, з них померло 43, 7 тис.

Коронавірус спричиняє розвиток респіраторних захворювань та передається від людини до людини. Вірус міститься у крапельках, які людина виділяє під час кашлю чи чхання. Основною групою ризику тяжкого перебігу є літні люди та люди з хронічними захворюваннями. Захистити себе та інших від інфікування допоможуть прості звички: використання захисних масок, застосування дезінфектантів, миття рук та дотримання санітарної дистанції.

За цих умов ми повинні розуміти, що вакцинація від COVID-19 дозволить захистити себе та свої родини від трансформованої хвороби та повернутися до звичного ритму життя. Вакцина мобілізує наш організм на боротьбу з вірусом або хворобою, яка була ним спричинена, а отже є ефективним превентивним лікарським засобом. Вакцини містять неактивні або ослабленні фрагменти вірусу, що спонукає організм виробляти антитіла для формування імунітету. На відміну від більшості ліків, які лікують хворобу, вакцини запобігають їй. Усі вакцини безпечні та ефективно формують імунітет. Щеплення є добровільними та безкоштовними. Станом на 30 квітня в Україні отримали першу дозу майже 630 тис. осіб.

Відділ медичного забезпечення нагадує, що єдиним ефективним заходом проти розповсюдження коронавірусної хвороби є вчасна вакцинація. Ефективність вакцин різна, але гарантом є те, що у вакцинованої особи при інфікуванні на COVID – 19 захворювання не виникає зовсім, або протікає в легкій формі. Захистити себе, своїх рідних, співробітників можливо тільки завдяки вакцинації.

Національна академія активно долучається до ініційованої МВС вакцинації працівників проти COVID – 19. Закуплено достатню кількість вакцини Sіnovас Віоtech виробництва Китай. Щеплення проводиться медиками Центральної поліклініки МВС України. Всі бажаючі вакцинуватись атестовані та цивільні працівники НАВС запрошуються 5, 6, 7 травня в 401 каб. ЦП МВС (вул. П.Орлика, 18) з 9.00 до 13.00. При собі мати перепустку в ЦП, паспорт та ідентифікаційний код.

Відділ медичного забезпечення

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X