В НАВС обговорили створення посібника для криміналістів

20-12-2016 Переглядів: 256

Чергова робоча зустріч в Національній академії внутрішніх справ з представниками Консультативної Місії Європейського Союзу в Україні цього разу була присвячена створенню кишенькового посібника для працівників криміналістичних підрозділів Національної поліції України.

Консультативну Місію представляли старший радник з криміналістичної ідентифікації Петрі Варжос та тренер із кримінальних розслідувань Максим Ощепков.

В НАВС обговорили створення посібника для криміналістів

На початку зустрічі ректор, генерал поліції другого рангу Володимир Чернєй привітав присутніх та подякував представникам КМЄС за плідну співпрацю у попередніх проектах. Також він окреслив важливість теми зустрічі, адже під час реформування правоохоронного відомства на службу приходять нові люди, яким необхідно мати початковий алгоритм дій при огляді місця події. Крім того, за словами очільника академії, розкриття злочину у великій мірі залежить від правильно зібраної та отриманої початкової інформації, яка згодом передається слідчим та іншим учасникам процесу.

В свою чергу, Петрі Варжос розповів про отримані успіхи в розробці аналогічної інструкції для підрозділів поліції Республіки Фінляндії, де він безпосередньо брав участь у створенні посібника та пояснив про специфіку пов’язаних з розслідуваннями процесів у рідній країні.

Після обміну досвідом та обговорення, сторони дійшли згоди у питаннях спільної розробки та видання інструкції і домовилися про подальше співробітництво на цьому напрямі. Наостанок було зроблено фото на згадку, а гостям запропонована екскурсія до Музею МВС НАВС.

В НАВС обговорили створення посібника для криміналістів

Леонід Кальченко, відділення комунікації НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X