В академії стартував «Освітній марафон»

30-11-2022 Переглядів: 581

28 листопада в Національній академії внутрішніх справ розпочато «Освітній марафон» ‒ захід у межах Всесвітньої акції «16 днів проти насильства», ініційований Міністерством внутрішніх справ України як серія тематичних лекцій для курсантів, студентів і слухачів закладів вищої освіти правоохоронного спрямування.

Відкриваючи марафон, заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко зосередила увагу на актуальності обговорення зазначеної проблематики за участю майбутніх поліцейських, коли всі інституції сектору безпеки держави патріотично мобілізовані на активний спротив повномасштабному ворожому вторгненню.

В академії стартував «Освітній марафон»

Учасників заходу, зокрема тих, які долучилися онлайн, привітав ректор Національної академії внутрішніх справ генерал поліції першого рангу Володимир Чернєй, акцентувавши на важливості всебічної співпраці урядових кіл, вчених, освітян, практиків і студентської молоді в пошуку оптимальних рішень у зміцненні сім’ї та профілактиці насильства.

В академії стартував «Освітній марафон»

З розгорнутим дискурсом виступила Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович. У жвавому діалозі зі слухачами лекторка висвітлила питання державної політики як інструменту протидії гендерно зумовленому насильству, проаналізувала основні принципи національного законодавства з формування нульової толерантності до виявів насильства, а також передбачений спектр соціальних і правових послуг, на отримання яких мають право постраждалі. Спікерка окреслила особливості ратифікації Стамбульської конвенції Україною та її подальшої імплементації в національне законодавство. Також зауважила, що цього року акція «16 днів проти насильства» проходить під гаслом «Чуйність переможе насильство», тож закликала всіх учасників марафону не бути байдужими до соціальних проблем, що загострюються в умовах воєнного стану, адже це справа кожного українця, і передусім тих, хто обрав шлях стояти на варті законності й правопорядку.

В академії стартував «Освітній марафон»

На подальших лекціях за участю знаних вітчизняних і зарубіжних експертів заплановано розглянути питання сучасних викликів і загроз, пов’язаних із рабством і торгівлею людьми, аспекти гендерної політики, парламентського контролю за додержанням конституційних прав і свобод людини, європейської судової практики, пов’язаної з порушенням зазначених прав, тощо.

Відділення комунікації НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X