Україна й українці у Другій світовій війні

19-06-2018 Переглядів: 66

За такою назвою відбувся круглий стіл на Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ), організований кафедрою соціально-гуманітарних дисциплін для здобувачів вищої освіти першого курсу.

Ось уже минув 73 рік після завершення найстрашнішої війни ХХ століття. Вперше про реалії Другої світової війни світ дізнався на Нюрнберзькому процесі в 1946 році, під час якого на лаві підсудних сиділи колишні «володарі Європи», на сумлінні котрих мільйони людських жертв. Однак і сьогодні в суспільстві спостерігається жага до пізнання подій тієї війни, розкриття нових сторінок з її історії, визначення місця та ролі людини в ній.

Україна й українці у Другій світовій війні

Під час круглого столу були розглянуті такі питання: внесок України в перемогу над нацизмом у Другій світовій війні, участь у бойових операціях, в тому числі в їх організації та керуванні, доля українців, які опинилися по різні боки повоєнного світу, боротьба за незалежність і збройний опір радянській владі, роль України у формуванні ООН. Однією з ключових тем круглого столу стало також обговорення системи німецьких таборів для радянських військовополонених на території України (194-1944 рр.).

В обговоренні взяли участь як здобувачі вищої освіти, так і викладачі, які не тільки ставили питання, але й ділилися своєю інформацією, конкретними прикладами, роздумами із запропонованих для обговорення на круглому столі тем. Розмова була живою, плідною і цікавою та залишила багато місця для міркувань. Проведений захід ще раз підтвердив, що дослідження тих трагічних сторінок історії залишається актуальним та до кінця не вивченим.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X