В академії відбулася ХVІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Українська мова в юриспруденції: стан, проблеми, перспективи»

21-11-2022 Переглядів: 423

У Національній академії внутрішніх справ проведено щорічну науково-практичну конференцію «Українська мова в юриспруденції: стан, проблеми, перспективи», участь у якій взяли науковці та здобувачі вищої освіти з різних регіонів країни. Захід проходив у змішаному форматі з використанням платформи ZOOM.

В академії відбулася ХVІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Українська мова в юриспруденції: стан, проблеми, перспективи»

З вітальним словом до учасників наукового зібрання звернулися: перший проректор академії, доктор юридичних наук, професор полковник поліції Станіслав Гусарєв, проректор, доктор юридичних наук полковник поліції Сергій Чернявський та голова Національної комісії зі стандартів державної мови, кандидат філологічних наук Володимир Мозгунов. У своїх виступах доповідачі акцентували на тому, що в надскладних умовах сьогодення мова є не лише ключовим засобом спілкування, формування та вираження думки, а й головною ознакою, символом нації. До привітань також долучилася т.в.о. завідувача кафедри правничої лінгвістики підполковник поліції Світлана Шутенко.

В академії відбулася ХVІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Українська мова в юриспруденції: стан, проблеми, перспективи»

Участь у конференції взяли дослідники в галузі правознавства, лінгвістики, соціології, філософії з близько 20 закладів вищої освіти й наукових установ, а саме: Українського мовно-інформаційного фонду НАН України, Інституту української мови НАН України, Інституту законодавства Верховної Ради України, Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного університету «Києво-Могилянська академія», Київського національного лінгвістичного університету, Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, Національного авіаційного університету, Міжрегіональної академії управління персоналом, Академії адвокатури України та Національної академії Служби безпеки України.

З ґрунтовними доповідями виступили Михайло Костицький, професор кафедри філософії права та юридичної логіки, доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України, член-кореспондент НАПН України, і Василь Шакун, професор кафедри кримінального права, доктор юридичних наук, професор, дійсний член (академік) НАПрН України, які засвідчили важливість усебічного наукового дослідження проблематики використання мови в юридичній сфері, а також історії становлення української мови як державної.

Серед розмаїття наукових тем посилену увагу учасників конференції привернули питання значення мови як чинника національної безпеки, лінгвістичної експертизи, мовної маніпуляції і термінології законодавства.

Отже, Всеукраїнська науково-практична конференція «Українська мова в юриспруденції: стан, проблеми, перспективи» утверджується як важлива платформа для наукового спілкування досвідчених фахівців, а також дослідної діяльності здобувачів вищої освіти.

Кафедра правничої лінгвістики НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X