Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, і свого не цуpайтесь

13-03-2018 Переглядів: 346

Науково-педагогічними працівниками кафедри іноземних мов розроблено пілотний проект експериментальної освітньо-виховної програми «Інтелектуальний туризм: новий формат», за якою курсантський особовий склад матиме змогу продовжити активно вивчати іноземну мову навіть під час відпочинку від повсякденних справ та роботи. Хороший відпочинок для розуму та душі у формі подорожі у минуле перетворило звичайне літературне кафе на справжній епіцентр подій, що нікого не залишив байдужим.

Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, і свого не цуpайтесь

Мандрівка у часі для курсантів 109 навчальної академічної групи ВСФП була приурочена до 204-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка. Тож, здобувачі вищої освіти мали змогу: дослідити несподівані факти, події з життя та творчості українського поета, письменника (драматург, прозаїк), художника (живописець, гравер), громадського та політичного діяча, фольклориста, етнографа; декламувати вірші Кобзаря в оригіналі та у перекладах на різні мови світу (англійська, іспанська, німецька), демонструючи при цьому не лише акторську майстерність, але й знання іноземних мов.

Важливого значення для організації незабутньо-захопливої та неймовірно фантастичної мандрівки у часі іноземною мовою набуває система відбору фактів (комплекс прийомів, за допомогою яких здійснюється пошук, розпізнавання, відбір, добування, отримання фактів, а також їх інтерпретація (пояснення або тлумачення) і, нарешті, оперування фактами). Річ у тім, що реальна картина навколишньої дійсності визначається не самими фактами як такими, а системою фактів, що виключає можливість усвідомленого чи неусвідомленого маніпулювання ними.

Необхідно наголосити на тому, що існують характерні помилки роботи з фактами:

 навмисний підбір фактів, що формує одностороннє уявлення або деформоване розуміння дійсності;

 заміна істотних фактів другорядними;

 спотворення змісту факту через його тлумачення (інтерпретацією);

 абсолютизація окремих фактів, що обмежують мислення.

Сьогодні цифрове середовище сповнене чуток та недостовірних матеріалів, що потребує вміння коректно вибудовувати процес верифікації (відсортовування правдивої і справжньої інформації, іншими словами ідентифікація і перевірка першоджерела і змісту (місце події, дата і приблизний час).

Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, і свого не цуpайтесь

Кафедра іноземних мов

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X