Участь практичного працівника у проведенні бінарного заняття на курсах підвищення кваліфікації слідчих

15-02-2019 Переглядів: 278

14 лютого старший викладач кафедри кримінально-правових дисциплін та оперативно-розшукової діяльності Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) Людмила Максимів спільно зі старшим слідчим відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП в Івано-Франківській області підполковником поліції Василем Сеничем провели бінарне заняття на курсах підвищення кваліфікації слідчих за темою «Розслідування дорожньо-транспортних пригод».

Участь практичного працівника у проведенні бінарного заняття на курсах підвищення кваліфікації слідчих

Під час заняття практичний працівник детально обговорив проблемні питаннях, з якими найчастіше стикаються слідчі у практичній діяльності при розслідуванні кримінальних правопорушень за фактами дорожньо-транспортних пригод. Василь Сенич зосередив увагу слідчих на типових помилках, що можуть допускатись при проведенні огляду місця дорожньо-транспортної пригоди, при виявленні та вилученні слідів злочину з місця події.

Участь практичного працівника у проведенні бінарного заняття на курсах підвищення кваліфікації слідчих

Окремо закцентував на якості проведення замірів на місці ДТП, прив’язки транспортних засобів до двох нерухомих об’єктів, правильності відображення розмірів на схемі, що впливає на строки та якість проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні. Проблемним аспектом у розслідуванні вказаної категорії кримінальних правопорушень є відсутність законодавчого врегулювання питання щодо фінансування переміщення пошкодженого в результаті ДТП транспортного засобу на спеціальні майданчики і стоянки територіальних органів Національної поліції для зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X