Участь ліцеїстів у судовому процесі

13-12-2018 Переглядів: 122

У рамках Тижня права ліцеїсти взяли участь у судових дебатах у Дніпровському районному суді міста Києва.

Головне територіальне управління юстиції в місті Києві організувало для ліцеїстів судове засідання, де юні правознавці спробували себе в інсценізованому судовому процесі. Справу розглядав кваліфікований суддя у справжньому судовому залі. Роль прокурора дісталась ліцеїстам Максиму Андріяшу, а потерпілого – Владиславу Коновалову. Сторону захисту гідно представив майбутній адвокат, вихованець ліцею Володимир Яворський, який легко і професійно відстояв долю обвинуваченої.

Участь ліцеїстів у судовому процесі

Під час судових дебатів прокурор і адвокат виступили з промовами, дали оцінку діям обвинуваченої, аналізували докази, наводили аргументи та робили висновки щодо кваліфікації дій та міри покарання. Вислухавши сторони, суддя Дніпровського районного суду виніс вирок у справі, зауваживши професійну підготовку ліцеїстів - учасників засідання.

По завершенні заходу спікер судового процесу дала «урок справедливості».

Також працівники суду провели ознайомчу екскурсію Дніпровським районним судом, розповіли про роботу та історію судових органів: побували у нарадчій кімнаті, посидівши в кріслі судді.

Участь ліцеїстів у судовому процесі

Ліцеїсти нагороджені грамотами та подяками за активну участь у процесі, зацікавленість професією та належну підготовку, що протягом відвідин неодноразово відзначали професійні юристи.

Юридичний ліцей

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X