У підвищенні кваліфікації слідчих беруть участь досвідчені адвокати

07-02-2019 Переглядів: 226

6 лютого 2019 року доцент кафедри досудового розслідування ННІ № 1 Олександр Литвинчук провів в Інституті підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації для слідчих територіальних органів Національної поліції практичне заняття за темою «Особливі порядки кримінальних проваджень на підставі угод та у формі приватного обвинувачення».

Для проведення практичного заняття було запрошено адвоката Ради адвокатів Київської області Андрія Шурхно, який має багаторічний досвід здійснення адвокатської діяльності, зокрема щодо захисту підозрюваних, обвинувачених та представництва інтересів потерпілих у кримінальних провадженнях.

У підвищенні кваліфікації слідчих беруть участь  досвідчені адвокати

З урахуванням категорій осіб, які проходили підвищення кваліфікації, Олександр Литвинчук та Андрій Шурхно використовували інтерактивні методи навчання, внаслідок чого слідчі не лише отримували нові знання, але й активно ділилися власним практичним досвідом щодо здійснення кримінальних проваджень на підставі угод та у формі приватного обвинувачення.

До того ж адвокат Андрій Шурхно навів низку яскравих прикладів, коли за допомогою ініціювання та укладання угод йому вдалося забезпечити необхідний компроміс між інтересами підозрюваного, обвинуваченого, з одного боку, та потерпілого й держави - з іншого.

Увагу слідчих було акцентовано на змінах у процесуальному законодавстві з набуттям чинності 11 січня цього року Закону України: «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України з метою реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами».

Для більш ефективного засвоєння отриманої інформації слухачів було поділено на групи для розв’язання ситуаційних завдань (кейсів).

Практичне заняття відбулося у теплій, дружній атмосфері. Слідчі активно ставили запитання, долучалися до дискусії питань, а наприкінці заняття щиро подякували викладачам за отриманні знання.

Кафедра досудового розслідування ННІ № 1
Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X