У НАВС відбулися тренінги щодо протидії насильству

23-10-2021 Переглядів: 491

20 жовтня на виконання п. 2.3 протоколу тематичного засідання Комісії з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків від 27 липня 2021 року професор кафедри кримінального права Ольга Кришевич та доцент Наталія Симоненко провели тренінг для здобувачів вищої освіти бакалавра ННІ № 1 НАВС щодо раннього виявлення ситуацій, які можуть сприяти сексуальному насильству, спричинених конфліктом, особливо тих, що не пов’язані зі зґвалтуванням та відповідальністю за сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом, відповідно до українського законодавства та міжнародного права.

У НАВС відбулися тренінги щодо протидії насильству

Було розкрито поняття, види та форми домашнього насильства, причини та умови його вчинення, акцентовано на суб’єктах, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі на регіональному та місцевому рівнях, ознайомлено зі спеціальними заходами та повноваженнями органів Національної поліції України.

У НАВС відбулися тренінги щодо протидії насильству

Під час набуття компетентностей студенти отримали інформацію щодо алгоритму реагування на вчинення домашнього насильства, а також чітке розуміння необхідності формування нетерпимого ставлення до проявів насильства у суспільстві.

У НАВС відбулися тренінги щодо протидії насильству

Доцент кафедри кримінального права Людмила Мостепанюк та доцент кафедри поліцейського права Неля Лях також провели тренінг у ННІ № 3 НАВС для працівників патрульної поліції України за тематикою значного почастішання проявів домашнього насильства під час пандемії COVID-19. Наприклад, протягом нокдауну кількість повідомлень про домашнє насильство зросла на 32% лише за тиждень. За статистикою Національної гарячої лінії ГО «Ла Страда-Україна» із запобігання домашньому насильству, лише за перший місяць карантину кількість дзвінків з усієї України подвоїлася.

У НАВС відбулися тренінги щодо протидії насильству

Очевидно, що за минулий рік важливість інструментів боротьби з насильством щодо жінок набула неабиякої актуальності. Одним з ефективних інструментів запобігання домашньому насильству є Конвенція Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами, яку зазвичай називають Стамбульською конвенцією.

Боротьба з домашнім насильством потребує комплексного підходу, і саме Стамбульська конвенція становить новаторську міжнародну угоду, покликану скоординовано розв’язати проблему домашнього насильства.

Кафедра кримінального права НАВС,
кафедра поліцейського права НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X