У НАВС навчатимуть «цифрових оперативників»

14-08-2020 Переглядів: 2556

13 серпня перший проректор полковник поліції Станіслав Гусарєв, завідувач кафедри оперативно-розшукової діяльності генерал поліції третього рангу Сергій Тіхонов і викладач кафедри інформаційних технологій та кібербезпеки старший лейтенант поліції Владислав Школьніков представили курсантам 4-го курсу ННІ № 1 нову дисципліну. Майбутніх оперативників навчатимуть використовувати можливості сучасних інформаційних технологій у протидії злочинності.

У НАВС навчатимуть «цифрових оперативників»

У НАВС навчатимуть «цифрових оперативників»

Спільними зусиллями кафедра інформаційних технологій та кібербезпеки й кафедра оперативно-розшукової діяльності доповнили наявні дисципліни з ОРД «Основи оперативно-технічного документування» та «Організація інформаційно-аналітичної роботи підрозділів кримінальної поліції» новим курсом – «Інформаційно-аналітична підтримка підрозділів кримінальної поліції».

У НАВС навчатимуть «цифрових оперативників»

«У нас є можливість підготувати одну групу майбутніх кримінальних аналітиків. Пройшовши підготовку за новою дисципліною, курсанти разом з дипломом про здобуття ступеня вищої освіти бакалавра отримають відповідний сертифікат», – зауважив Станіслав Гусарєв.

У НАВС навчатимуть «цифрових оперативників»

Зазначений курс майбутні оперативники раніше не опановували. Відповідні знання їм доводилося здобувати вже під час роботи. Академія є одним з перших вишів, який готуватиме кримінальних аналітиків для оперативних служб.

У НАВС навчатимуть «цифрових оперативників»

«Це буде еліта оперативного підрозділу. Поліцейські, які вміють думати й живуть в ногу з часом. Адже сучасні технології дозволяють розкривати злочини, навіть не виходячи з кабінету, – розповідає Сергій Тіхонов. – Раніше в кожному оперативному підрозділі були оперативні аналітики, які послуговувалися окремими програмними інструментами для розкриття злочинів, однак користуватися ними вчилися самотужки, що потребувало значних зусиль. Тож, аби наші курсанти не марнували часу на опанування програм під час роботи, ми маємо намір підготувати їх заздалегідь».

У НАВС навчатимуть «цифрових оперативників»

Здобувачів вищої освіти навчатимуть користуватися технологіями ILP (англ. Intelligence-led Policing, поліцейська діяльність, керована аналітикою) та OSINT (англ. – Open Source Intelligence, розвідка з відкритих джерел інформації); програмним засобом Belkasoft як інструментарієм для збирання, обробки й аналізу електронних (цифрових) доказів з мережі Інтернет, персональних комп’ютерів, мобільних пристроїв; програмним продуктом ArcGIS для геоінформаційного відображення оперативної інформації на електронних картах місцевості; навчатимуть пошуку й аналізу оперативної інформації, необхідних документів та зображень у поверхневій (SurfaceWeb), глибинній (DeepWeb) і темній (DarkWeb) частинах мережі Інтернет, у соціальних мережах, державних реєстрах та інформаційних системах, системах електронного банкінгу тощо.

У НАВС навчатимуть «цифрових оперативників»

Застосування сучасних технологій – це швидка аналітика, компонування й підготовка інформації, отриманої з різних джерел, наприклад, трафіків і моніторингу телефонних розмов, відеоспостереження, перетину кордону, відомостей з інших баз даних, мережі Інтернет. Це – створення з масиву інформації, отриманої на законних підставах, аналітичного продукту, який можна використовувати як доказову базу під час розкриття злочинів.

У НАВС навчатимуть «цифрових оперативників»

Відділення комунікації НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X