Тренінг ОБСЄ із підвищення ефективності реагування поліції на гендерне насильство

09-12-2016 Переглядів: 580

У рамках імплементації Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 та з метою реалізації Національного плану дій з виконання вказаної резолюції на період до 2020 року, в Одеському державному університеті внутрішніх справ 1 і 2 грудня 2016 року відбувся тренінг із підвищення ефективності реагування поліції на гендерне насильство. Захід було проведено Офісом з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі.

Його мета – підвищення обізнаності працівників поліції та представників громадськості щодо ефективних механізмів виявлення і протидії гендерному насильству.

Тренінг ОБСЄ із підвищення ефективності реагування поліції на гендерне насильство

Під час навчання усі учасники мали можливість долучитись до виконання практичних вправ, які було включено до більшості тем тренінгу. Опрацювавши їх, вони розглянули такі питання: загальне поняття гендерного насильства, міжнародні стандарти протидії гендерному насильству, особливості гендерного насильства та домашнього насильства в умовах конфлікту, сексуальне насильство у період конфлікту, виявлення та розслідування фактів гендерного насильства, аналіз інформації про факти гендерного насильства, опитування та захист потерпілих від гендерного насильства, координація державних органів та громадськості у питаннях протидії гендерному насильству тощо.

Національну академію внутрішніх справ на заході представляли: завідувач кафедри адміністративного права і процесу, доктор юридичних наук, професор, Оксана Кузьменко, доцент кафедри адміністративного права і процесу, кандидат юридичних наук Максим Плугатир, старший науковий співробітник відділу забезпечення навчального процесу ННІ №1, керівник юридичної клініки «Захист», кандидат юридичних наук Наталія Цюприк.

Тренінг ОБСЄ із підвищення ефективності реагування поліції на гендерне насильство

Отримані знання та навички, на думку фахівців НАВС, можуть бути в подальшому використані в освітньому процесі. Окремі теоретичні положення та практичні вправи, що були презентовані під час тренінгу, можуть використовуватись при викладанні кафедрою адміністративного права і процесу таких навчальних дисциплін, як: «Адміністративно-деліктне право», «Адміністративно-деліктний процес», «Сучасні аспекти адміністративної відповідальності», а саме при опрацюванні теоретичних й практичних аспектів адміністративної відповідальності за насильство в сім’ї. Перспективним також є використання науково-педагогічними працівниками отриманих знань та навичок при проведенні занять з підвищення кваліфікації працівників патрульної поліції та дільничних офіцерів поліції, яким завжди була небайдужа тема адміністративної відповідальності за насильство в сім’ї та провадження за даною категорією справ.

Члени ЮК «Захист» на основі отриманих умінь та практичних матеріалів тренінгу розроблять правовий лекторій для школярів і запровадять тренінги для учнів з метою попередження гендерного насилля серед молоді.

Тренінг ОБСЄ із підвищення ефективності реагування поліції на гендерне насильство

Кафедра адміністративного права і процесу НАВС,
Юридична клініка «Захист» ННІ №1

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X