Святкування Дня української писемності та мови

16-11-2018 Переглядів: 152

Мова росте елементарно, разом з душею народу

І. Франко

Святкування Дня української писемності та мови на Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ) не обмежилося написанням Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. З метою виховання в українського молодого покоління поваги до мови, підвищення рівня мовної свідомості науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти активно полемізували про актуальні проблеми української мови під час засідання круглого столу.

Святкування Дня української писемності та мови

У полеміці дебютували курсанти та студенти 1 курсу, які розповіли присутнім про історію становлення української мови як державної, перші визначні пам’ятки українського слова, мовознавців та їхній неоціненний внесок у розвиток мови. Зокрема, здобувачі вищої освіти детально ознайомили учасників круглого столу з нормами ухваленого Верховною Радою України в першому читанні проекту закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної» № 5670-д.

Святкування Дня української писемності та мови

Відзначення Дня української мови сьогодні є надзвичайно актуальним, оскільки саме зараз українська мова потребує нашої справжньої підтримки. Від кожного з нас залежить, чи говоритимуть нею наші діти, чи знатимуть її історію. Тому потрібно максимально зробити все, щоб з радіо та телебачення лунала тільки українська мова, щоб з наших телефонів звучали тільки українські мелодії, щоб у побуті ми спілкувалися лише українською мовою. Адже й у ці хвилини справжні патріоти віддають своє життя за державу, за мову, за народ. Тому стараймося, щоб їхня жертва не була марною!

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X