Святкування Дня українського словника

22-09-2017 Переглядів: 184

Курсанти ННІ №1 взяли участь у святкуванні театралізованого Дня українського словника на Львівській площі, який ентузіасти відзначають уже давно. Свято мало на меті привернути увагу громадськості, науковців, видавців, студентства, молоді до історії української книги, зокрема словникарства, а отже і до проблем сучасної лексикографії.

Святкування Дня українського словника

Святкування Дня українського словника

«Захід покликаний популяризувати українську книжку, насамперед науково-популярну літературу – енциклопедії, словники, довідники», – розповідає про акцію один із її організаторів, головний редактор видавництва «Словники-Самобранки» Сергій Панченко. Так, гостям, учасникам була представлена виставка різноманітних словників, де кожен мав змогу потримати в руках величну книгу, перегорнути її аркуші та відшукати відповіді на питання, якими цікавляться.

Святкування Дня українського словника

Святкування Дня українського словника

У відзначенні Дня українського словника взяли участь науковці, видавці, представники деяких зарубіжних посольств і фондів, не байдужі до українського слова громадяни. Студенти Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. Карпенка-Карого влаштували у сквері на Львівській площі справжню містерію словника – з тематичними мініатюрами, читанням віршів українських та зарубіжних поетів мовою оригіналу. Музичний супровід свята забезпечував Національний президентський оркестр.

Святкування Дня українського словника

Організатори свята сподіваються, що в подальшому цей день відзначатиметься на загальноміському рівні, тому що збереження мовної спадщини, як і дбайливе ставлення до нових слів, важлива справа для всього суспільства.

ННІ № 1

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X