Створення мультимедійних дидактичних вправ за допомогою інтернет-сервісів

12-02-2019 Переглядів: 406

Науково-педагогічні працівники Національної академії внутрішніх справ відвідали тренінг «Створення мультимедійних дидактичних вправ за допомогою інтернет-сервісів», який 8 лютого 2019 року провів професор кафедри поліцейського права Сергій Братель. Під час зустрічі слухачі обговорили переваги сервісів Google, Mentimer, Kahoot і LearningApps та розглянули можливості їх використання в освітньому процесі.

Створення мультимедійних дидактичних вправ за допомогою інтернет-сервісів

Слухачі також дізналися інформацію щодо особливостей сервісів, які стануть корисними під час освітнього процесу: Google Classroom (створення й поширення файлів між науково-педагогічними працівниками та здобувачами вищої освіти), Google Drive (хмарне сховище для зберігання різних типів файлів онлайн), Gmail (електронна пошта зі значним обсягом для зберігання повідомлень), Kahoot (онлайн вікторини, тести й опитування), Mentimer (дозволяє ставити питання аудиторії та отримати миттєвий зворотний зв’язок через будь-які мобільні пристрої).

Окрему увагу було приділено роботі сервісу мультимедійних дидактичних вправ LearningApps, що дає змогу розробляти інтерактивні завдання з різних галузей права, за допомогою яких здобувачі вищої освіти можуть перевірити й закріпити свої знання в ігровій формі. Працівники НАВС спробували самостійно створити різні види завдань, наприклад: кросворди, сканворди, пазли, виділення слів у тексті, вибір правильної відповіді з-поміж запропонованих варіантів, класифікація та пошук відповідностей, визначення парних відповідників, розподіл за групами тощо.

Особливо цікавим видалося створення вікторин, які передбачають запитання з одним або декількома правильними варіантами відповідей та мультимедійними елементами, а також можливість переходу до наступного запитання лише після правильної відповіді на попереднє. Також корисними були завдання, які передбачають додавання інформаційних повідомлень до аудіо- та відео-роликів, завантажених із власного комп’ютера або з мережі Інтернет.

Проведення зазначеного тренінгу в академії спонукало науково-педагогічних працівників до використання згаданих ресурсів на своїх заняттях.

Сергій Братель, кафедра поліцейського права

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X