Створення ефективного інноваційного освітнього середовища – головний вектор сучасного розвитку НАВС

17-10-2017 Переглядів: 383

5 жовтня в Національній академії внутрішніх справ відбувся міжкафедральний круглий стіл з обміну досвідом щодо викладання процесуальних дисциплін кафедрами цивільного права і процесу, управління та роботи з персоналом, досудового розслідування ННІ № 1.

Створення ефективного інноваційного освітнього середовища – головний вектор сучасного розвитку НАВС

Відкриваючи захід, завідувач кафедри цивільного права і процесу, доктор юридичних наук, професор Світлана Бичкова наголосила на важливості тематики та зазначила: «Наша мета – об’єднання зусиль науково-педагогічних працівників різних кафедр задля створення ефективного інноваційного освітнього середовища у Національній академії внутрішніх справ через сприяння прогресивним нововведенням, упровадження найсучасніших технологій і моделей викладання процесуальних дисциплін». До привітань та дискусії приєдналися завідувач кафедри управління та роботи з персоналом, кандидат юридичних наук, доцент Олександр Доценко та завідувач кафедри досудового розслідування ННІ № 1, кандидат юридичних наук Надія Моргун.

Створення ефективного інноваційного освітнього середовища – головний вектор сучасного розвитку НАВС

Учасниками заходу обговорювались проблеми використання методів, форм і прийомів проведення навчальних занять з використанням інноваційних технологій. Зокрема, у своєму виступі професор кафедри цивільного права і процесу, кандидат юридичних наук, доцент Олександр Братель підкреслив, що головний вектор сучасного розвитку вищої юридичної освіти, в тому числі і в академії, визначається загальним спрямуванням вітчизняної вищої школи на входження в загальноєвропейський і світовий освітній простір, гармонізацію національних і міжнародних стандартів вищої освіти.

Змістовною та обґрунтованою була доповідь професора кафедри управління та роботи з персоналом, кандидата педагогічних наук, доцента Володимира Клачка, який акцентував увагу на тому, що інноваційні методики викладання є полікомпонентними, оскільки об’єднують усі ті нові й ефективні способи навчання (здобуття, передачі й продукування знань), які сприяють інтенсифікації та модернізації навчального процесу, розвивають творчий підхід і особистісний потенціал його учасників. Надзвичайно високу ефективність навчального процесу при викладанні процесуальних дисциплін забезпечує застосування таких методів, форм і методів навчальної роботи, як: аналіз помилок, колізій, казусів; брейнстормінг («мозковий штурм»); діалог Сократа (Сократів діалог); проведення командно-штабних навчань.

Створення ефективного інноваційного освітнього середовища – головний вектор сучасного розвитку НАВС

Усі учасники круглого столу висловили одностайну позицію стосовно того, що удосконалення й модернізація системи фахової підготовки здобувачів вищої освіти в нашому виші є надзвичайно важливою науково-освітньою проблемою, яка має вирішуватись спільними зусиллями з урахуванням сучасних вимог до правничої професії, суспільних потреб, найкращого вітчизняного та зарубіжного освітнього досвіду. Створення інноваційного науково-освітнього середовища в НАВС повинно передбачати постійне якісне оновлення змісту і форм навчання через органічне поєднання навчальної і науково-дослідної роботи, теорії з практикою, класичних методів викладання з інноваційними, широкої та фундаментальної підготовки фахівців за вузькопрофільною спеціалізацією, що дозволить забезпечити універсальність, багатоплановість, гнучкість та ефективність сучасного освітнього процесу. Адже лише за таких методологічних підходів здобувачі вищої освіти будуть здатні вирішувати професійні завдання з опорою на здобуті компетентності.

 

Кафедри цивільного права і процесу, управління та роботи з персоналом, досудового розслідування ННІ № 1

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X