Стрілець Марія Степанівна

21-11-2022 Переглядів: 729

Стрілець Марія Степанівна

Ректорат, Вчена рада і рада ветеранів Національної академії внутрішніх справ з глибоким сумом сповіщають, що на 69-му році пішла з життя МАРІЯ СТЕПАНІВНА СТРІЛЕЦЬ – провідний науковий співробітник Музею МВС України Національної академії внутрішніх справ, заслужений працівник культури України, кавалер ордену княгині Ольги ІІІ ступеня.

Марія Степанівна народилася 2 листопада 1954 року у Василькові Київської області в багатодітній родині. Закінчила історичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка, присвятила життя музейній справі, з натхненням працювала в Національному музеї історії України. Пройшла шлях від екскурсовода до завідувача фондового відділу, була однією з перших, кому в незалежній Україні присвоєно звання «Заслужений працівник культури».

У 2004 році, маючи значний досвід співпраці з кращими світовими музейними колекціями, Марія Степанівна долучилася до створення Музею МВС України та стала його першим директором. Понад 18 років вона успішно реалізовувала свій багатий досвід, таланти історика й педагога в сприянні підготовці нової генерації правоохоронців і фахівців сектору безпеки. Її фундаментальні та різнобічні знання слугували підґрунтям безлічі музейних експозицій, пересувних виставок, текстів лекцій-екскурсій, а висока кваліфікація і професіоналізм постійно відмічалися іноземними гостями. Неодноразово заохочувалася державними та відомчими нагородами й відзнаками, зокрема орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

Фахові напрацювання та етичні стандарти, високі порядність і гуманізм, постійний пошук і творчий підхід, новаторство, неймовірне захоплення роботою та любов до України викликало глибоку повагу в колег, захоплення в гостей. Ім’я Марії Степанівни Стрілець гідно внесено до літопису Національної академії внутрішніх справ.

Висловлюємо найщиріші співчуття рідним та близьким, колегам і друзям.

Світла пам’ять!

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X