«Шлях до успіху починається з книги»

18-09-2018 Переглядів: 216

Одне з головних призначень загальноакадемічної бібліотеки – через книгу сприяти комплексному вирішенню завдань гармонійного розвитку молоді, бути осередком духовного спілкування, творчої та інтелектуальної діяльності і дозвілля курсантів, студентів та магістрів.

«Шлях до успіху починається з книги»

Бібліотека в ННІ №3 спрямовує свою роботу на пропагування та розкриття через зміст книги загальнолюдських цінностей, формування у читачів національної свідомості, активної громадської позиції, моральних якостей, духовної зрілості та любові до свого рідного краю і його спадщини, формування високої мовної культури, виховання поваги до Конституції, законодавства України, державної символіки, формування екологічної культури людини.

У новому навчальному році бібліотека продовжила виконувати свої головні задачі і функції щодо забезпечення освітньої та наукової діяльності інституту на основі якісного та оперативного задоволення інформаційних потреб курсантів, студентів, магістрів, науково-педагогічного складу та співробітників ЗВО.

«Шлях до успіху починається з книги»

Саме під назвою «Шлях до успіху починається з книги» на початку вересня співробітники бібліотеки розпочали роботу з планового забезпечення літературою всіх категорій читачів, які навчаються в інституті, відповідно до нормативів книгозабезпеченості й реальних потреб освітнього процесу. Для цього була проведена робота з:

уточнення списків курсантів, студентів та магістрів по курсах і групах;

вивчення робочих навчальних планів;

підготовка та оформлення читацьких формулярів;

формування комплектів;

складання чіткого графіка видачі літератури по курсах і групах.

здійснення перереєстрації читачів.

На основі наказів про зарахування підготовлено та оформлено 496 читацьких формулярів. Для курсантів 1 курсу сформовано 101 комплект навчальної літератури, для студентів - 221 комплект. Формування комплектів літератури для читачів здійснювалася у відповідності з Постановою Кабінету Міністрів України від 30.12.2015 № 1187, якою затверджені нові Ліцензійні умови провадження освітньої діяльності закладів освіти, показники забезпеченості читачів підручниками і посібниками по кожній дисципліні окремо обраховувалися з розрахунку: 1 книга на 5-х читачів.

Традиційно, на другому тижні навчання (10-14 вересня), було проведено масову видачу першокурсникам комплектів підручників та навчальних посібників. Видача комплектів на поточний семестр проводилася традиційним груповим методом згідно з складеним графіком видачі літератури.

З метою підвищення інформаційної культури читачів проводилися індивідуальні та групові консультації з культури читання та основними навичками самостійної роботи з пошуку та опрацювання інформації.

Під час масової видачі бібліотечні працівники ознайомлювали читачів з:

структурою загальноакадемічної бібліотеки;

графіком роботи бібліотеки;

правилами користування бібліотекою;

послугами та ресурсами бібліотеки;

доступом до електронної бібліотеки першокурсника;

інституційного репозитарія НАВС ELARNAIAU;

онлайн бібліотекою навчальної літератури видавництва «ЦУЛ».

Командирам та старостам академічних груп надавалися пам’ятки першокурсника.

З метою збереження бібліотечного фонду належна увага приділялася роботі з попередження читацької заборгованості. Бібліотекарі проводили індивідуальні та групові бесіди про бережливе відношення до книг, про терміни розрахунків з бібліотекою та правилами заміни втраченої літератури.

Оксана Батрак, провідний бібліограф загальноакадемічної бібліотеки

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X