Розгляд справи в суді апеляційної інстанції

15-04-2019 Переглядів: 401

За такою темою на Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ) Національної академії внутрішніх справ старший викладач кафедри кримінально-правових дисциплін та ОРД Олеся Процюк спільно зі старшим слідчим в особливо важливих справах СУ ГУ НП України у Івано-Франківській області майором поліції Станіславом Бураком провели бінарне заняття з навчальної дисципліни «Кримінальний процес».

Розгляд справи в суді апеляційної інстанції

Під час заняття практик наголосив, що право на оскарження судових рішень у судах апеляційної та касаційної інстанцій є складовою конституційного права особи на судовий захист і гарантоване визначеними Конституцією України основними засадами судочинства, що є обов'язковими для всіх форм судочинства та судових інстанцій. Окрему увагу здобувачів вищої освіти слідчий привернув до особливостей оскарження ухвал слідчого судді в апеляційному порядку.

Як приклад, Станіслав Бурак проаналізував норму, передбачену п. 9 ч. 1 ст. 309 КПК, відповідно до якої ухвала слідчого судді про арешт майна підлягає апеляційному оскарженню, та визначив проблемні аспекти такого оскарження.

Заняття мало форму діалогу, тому курсанти могли ставити уточнювальні питання та дискутувати з доповідачем.

Прикарпатський факультет

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X