Розгляд основних законодавчих аспектів виборчого процесу в системі службової підготовки НАВС

11-02-2019 Переглядів: 300

З огляду на те, що особовий склад академії буде залучено до роботи нарядів поліції із забезпечення публічної безпеки й порядку під час виборів Президента України, 8 лютого 2019 року відбулося додаткове спільне заняття в системі службової підготовки працівників інституту підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації, кафедр кримінального процесу, кримінального права, досудового розслідування, криміналістики та судової медицини а також кафедри поліцейського права з вивчення основних положень Закону України «Про вибори Президента України» від 05.03.1999 року, норм кримінального та адміністративного законодавства, якими регульовано суспільні відносини під час виборчого процесу. За запрошенням із метою надання кваліфікованої галузевої правової допомоги на заняття завітали завідувач кафедри кримінального права НАВС Андрій Савченко та професор кафедри поліцейського права НАВС Ігор Луговий.

Андрій Савченко у своєму виступі навів аналіз найважливіших положень Закону України «Про вибори Президента України, а також Кримінального кодексу України щодо особливостей кваліфікації злочинів проти виборчих прав громадян. Доповідач звернув увагу на особливості кваліфікації підкупу виборців, порушення таємниці голосування та незаконних дій щодо виборчої документації.

Розгляд основних законодавчих аспектів виборчого процесу в системі службової підготовки НАВС

Ігор Луговий оприлюднив визначальні положення рішення колегії МВС від 28.01.2019 щодо участі працівників поліції у виборчому процесі, розглянув питання адміністративної відповідальності за правопорушення, що посягають на здійснення народного волевиявлення та встановлений порядок його забезпечення. Навів найновіші статистичні дані щодо цього виду правопорушень. Розкрив особливості участі органів Національної поліції в підтриманні публічної безпеки та порядку під час виборчого процесу.

Розгляд основних законодавчих аспектів виборчого процесу в системі службової підготовки НАВС

Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X