«Реалізація державної антикорупційної політики в міжнародному вимірі» (ФОТО, ВІДЕО)

09-12-2016 Переглядів: 1285

Під такою назвою в міжнародний день боротьби з корупцією в Національній академії внутрішніх справ проходить міжнародна науково-практична конференція. Її організаторами виступили Міністерство внутрішніх справ України, Національна академія внутрішніх справ, Консультативна місія ЄС в Україні, Національна академія правових наук України, ГС «Центр запобігання та протидії корупції».

«Реалізація державної антикорупційної політики в міжнародному вимірі»  (ФОТО, ВІДЕО)

Мета заходу – обмін досвідом та обговорення актуальних питань, пов’язаних із адмініструванням державної антикорупційної політики; становленням і розвитком суб’єктів реалізації антикорупційної політики в Україні; аналізом корупційних ризиків у системі запобігання корупції; правовими позиціями під час розслідування корупційних злочинів; міжнародно-правовими стандартами боротьби з корупцією; відповідальністю осіб, які вчинили корупційний злочин; координацією та контролем діяльності органів виконавчої влади щодо запобігання корупції; удосконаленням антикорупційної нормативно-правової бази в Україні; удосконалення підготовки фахівців антикорупційного спрямування.

«Реалізація державної антикорупційної політики в міжнародному вимірі»  (ФОТО, ВІДЕО)

«Реалізація державної антикорупційної політики в міжнародному вимірі»  (ФОТО, ВІДЕО)

Серед учасників зібрання представники міжнародних організацій; Верховної Ради України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної прикордонної служби України, Державної служби з надзвичайних ситуацій України, Національної поліції України, Національного антикорупційного бюро України, Національного агентства з питань запобігання корупції, Служби безпеки України, Адміністрації Президента України, Генеральної прокуратури України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Міністерства освіти і науки України, Міністерства юстиції України, Міністерства молоді та спорту України, Національного банку України, Київської міської державної адміністрації тощо.

Перед початком роботи конференції вшанували хвилиною мовчання тих, хто загинув захищаючи правопорядок та державний суверенітет нашої країни.

«Реалізація державної антикорупційної політики в міжнародному вимірі»  (ФОТО, ВІДЕО)

По тому до присутніх звернувся ректор академії, доктор юридичних наук, професор Володимир Чернєй. Він окреслив актуальність даного заходу, адже з огляду на запровадження Комплексу спеціальних заходів щодо протидії корупції (2016), згідно з Планом дій Європейського Союзу з реалізації антикорупційної ініціативи в Україні, останніми роками вдалося прийняти низку важливих законів, спрямованих на посилення відповідальності за правопорушення цієї категорії. Приведення національного законодавства відповідно до визнаних європейських стандартів сприяє його гармонізації з нормами міжнародного права, уніфікації та реалізації на внутрішньодержавному рівні. «Перезавантаження системи запобігання та протидії корупції, що триває в нормотворчій площині, потребує якнайшвидшого впровадження вже законодавчо закріплених положень у сфері правозастосування, зокрема в діяльності правоохоронних та інших державних інституцій з досвідом фінансових розслідувань.

Зазначене потребує також суттєвого вдосконалення системи підготовки та підвищення кваліфікації правоохоронців, які уповноважені виявляти документувати й розслідувати корупційні правопорушення. До виконання відповідних заходів долучено й безпосередньо Національну академію внутрішніх справ, у структурі якої функціонує спеціально створений єдиний у системі МВС України Інститут післядипломної освіти, надаються освітні послуги з підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, відповідальних за запобігання корупції, проводяться актуальні фундаментальні та прикладні наукові дослідження, за результатами яких здійснюється підготовка цільових методичних рекомендацій, коментарів, посібників, автоматизованих робочих місць, роз’яснень тощо», - зазначив Володимир Чернєй. Він також висловив сподівання, що спільними зусиллями зарубіжних партнерів, депутатського корпусу, урядовців, керівників зацікавлених відомств наукова спільнота спроможна здійснити значний внесок у реалізацію державної антикорупційної політики в освітянській сфері. Володимир Васильович запевнив, що колектив академії готовий до обговорення можливих варіантів коригування і розширення формату такої співпраці.

Під час роботи конференції учасники зійшлися на думці, що обрана тема наукового форуму послугувала плідним підґрунтям для обміну думками щодо подальшого розвитку законодавства України та правозастосовної практики, і запропонували схвалити підсумкові рекомендації та направити їх у відповідні інстанції.

«Реалізація державної антикорупційної політики в міжнародному вимірі»  (ФОТО, ВІДЕО)

ВІДЕО

Відділення комунікації НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X