Провідний міжнародний досвід як запорука стрімкого професійного зростання

05-04-2019 Переглядів: 1475

26-27 березня 2019 року бажаними гостями на заняттях у слухачів інституту підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації НАВС – працівників підрозділів превентивної комунікації Національної поліції України – стали представники Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні: радник-тренер з питань громадського порядку Ларс Галас Нільсен (Данія), а також фахівці з питань громадського порядку Олексій Бочарніков і Віталій Нагурянський (Україна).

Провідний міжнародний досвід як запорука стрімкого професійного зростання

Надзвичайно цікавим та корисним для наслідування виявився висвітлений Ларсом Нільсеном історичний зріз досвіду країн Скандинавії (зокрема Данії) щодо формування підрозділів з охорони публічного порядку та безпеки, а також десятирічна еволюція підрозділів поліції «Діалогу». Важливі акценти було зроблено на базових засадах діяльності цього підрозділу поліції як посередника між демонстрантами і «срібним» командиром проведення спеціальної операції із забезпечення публічного порядку; напрямах та способах взаємодії поліцейських превентивної комунікації зі спеціальними підрозділами поліції на підготовчому та основному етапі проведення такої операції. Як умову успішного супроводження мирних зібрань було озвучено незвичну для вітчизняної правоохоронної практики ідею зменшення агресивності екіпірування поліцейських шляхом відмови від використання захисних щитів, використання бронежилетів під верхнім одягом тощо. Запорукою ефективної поліцейської операції з підтримання правопорядку визначено комплексне поєднання комунікативних і тактичних елементів. Окремо наголошено на необхідності ресурсної економії в забезпеченні вказаних заходів за умови їх належного інформаційного забезпечення на підготовчому етапі та, як наслідок, – оптимального залучення особового складу поліції на основному етапі. Яскравим та переконливим наочним підтвердженням висловлених положень стали продемонстровані фото- та відеоматеріали проведення поліцейських операцій з підтримання правопорядку в м. Копенгагені.

Наостанок варто зазначити, що впроваджена на початковому етапі підготовки поліцейських «Діалогу» практика обміну найбільш вдалим міжнародним досвідом забезпечення масових мирних заходів гарантовано стане одним із визначальних чинників стрімкого професійного зростання працівників новоствореного поліцейського підрозділу України.

Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X