Проведення занять профорієнтаційного спрямування з ліцеїстами академії

08-11-2018 Переглядів: 294

Відповідно до плану-графіку проведення інтерактивних бесід з ліцеїстами Юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва науковими працівниками науково-дослідної лабораторії з проблем експертно-криміналістичного забезпечення Світланою Охріменко та Володимиром Юсуповим 7 листопада було підготовлено та проведено інтерактивне практичне заняття. Його тематика стосувалася значення та ролі судових експертиз у кримінальному процесі.

Проведення занять профорієнтаційного спрямування  з ліцеїстами академії

Учням ліцею повідомлено положення нормативних актів, що регламентують поняття судової експертизи, її видів, випадки обов’язкового призначення експертних досліджень у кримінальному процесі, вимоги до судового експерта.

Під час заняття фахівці лабораторії наводили приклади проведення судових експертиз, що дозволяли виявити невидимі мікроскопічні сліди на об’єктах та встановити особу злочинця. Окремо наголошено на значенні висновку експерта як надійного джерела доказів, що займає головне місце у процесі доказування по кримінальним провадженням та закріплення винуватості підозрюваного.

Наприкінці заняття проведено майстер-клас з навчання пошуку відбитків долонь та пальців рук на різних поверхнях. Ліцеїсти із захватом спостерігали за технологією роботи зі слідовою інформацією та самостійно і вдало виявили власні відбитки на папері.

Проведення занять профорієнтаційного спрямування  з ліцеїстами академії

Присутні зацікавилися професією судового експерта, попередньо висловивши бажання продовжувати навчання в НАВС саме за цією спеціальністю.

Науково-дослідна лабораторія з проблем експертно-криміналістичного забезпечення ННІ № 2

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X