Лекція за темою «Україна – НАТО: дієва гарантія безпеки»

06-12-2018 Переглядів: 552

Днями доцент кафедри конституційного права та права людини, Національної академії внутрішніх справ, підполковник поліції Оксана Кульчицька провела для здобувачів вищої освіти інституту лекцію-диспут за темою «Україна – НАТО: дієва гарантія безпеки».

Лекція за темою «Україна – НАТО: дієва гарантія безпеки»

Під час лекції було розглянуто цілу низку питань щодо поняття, історії становлення та розвитку НАТО, мети та завдань, що ставлять перед собою держави-учасники євроатлантичного партнерства, а також перспектив вступу України. Також акцентувалась увага на положеннях, що стосуються забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в органах сектору безпеки та оборони України, платформи України – НАТО з вивчення досвіду протидії гібридній війні спрямованої на спільне вивчення основних аспектів діяльності в умовах гібридної війни, рекомендацій щодо аналізу і протидії гібридним загрозам.

Як зауважила доцент кафедри: «Річна національна програма під егідою Комісії Україна – НАТО на 2018 рік є системним стратегічним документом у сфері євроатлантичної інтеграції України. Виконання Програми має особливе значення не лише для залучення і використання потенціалу та практичної і консультативно-дорадчої допомоги НАТО та держав – членів Альянсу з метою підвищення обороноздатності держави в умовах збройної агресії Російської Федерації проти України, але й для системного запровадження цілеспрямованих та планомірних заходів із підготовки держави до набуття членства в НАТО».

Довідково: лекція проведена рамках виконання Указу Президента України від 21 лютого 2017 року № 43 «Про Концепцію вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017-2020 роки».

Кафедра конституційного права та прав людини НАВС, навчально-науковий інститут № 2 НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X