Проти#дій булінгу у воєнний час! Хто мій безпечний друг?

08-05-2023 Переглядів: 256

4 травня відбувся IІ Всеукраїнський форум, що встановив національний рекорд як наймасовіше об’єднання суб’єктів з протидії булінгу в різних сферах діяльності. Захід організували постійна комісія Київської міської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту, ГО «Всеукраїнське об’єднання протидії булінгу! “Мої безпечні друзі”» та ГО «Fenix Charity», співорганізаторами були Національна академія внутрішніх справ і Центр «Адвокат дитини» Національної асоціації адвокатів України.

Проти#дій булінгу у воєнний час! Хто мій безпечний друг? photo 1

Участь у форумі взяли представники профільних міністерств і відомств, уповноважені представники органів державної влади та місцевого самоврядування, Департаменту освіти і науки Київської міської державної адміністрації, закладів освіти, громадськості та практичні психологи.

На діалоговій платформі обговорено проблеми булінгу в освітньому середовищі та поза його межами в умовах воєнного часу, а також шляхи об’єднання зусиль фахівців-експертів, педагогів і соціальних працівників, батьків і безпосередньо молоді для реалізації антибулінгових заходів.

За вагомий внесок щодо протидії булінгу відзначено Національну академію внутрішніх справ як один з провідних закладів вищої освіти системи МВС, що здійснює підготовку висококваліфікованих фахівців безпекового сектору, формуючи в них повагу до людини, її життя і здоров’я, честі та гідності, недоторканності й безпеки як найвищої соціальної цінності.

Проти#дій булінгу у воєнний час! Хто мій безпечний друг? photo 1

В академії запроваджено нові спеціалізації із запобігання домашньому насильству, ювенальної превенції та гендерної компетентності. Наукові, навчально-методичні розробки НАВС із психолого-правових дисциплін у сфері протидії та запобігання булінгу й кібербулінгу пропагують високі людиноцентристські цінності. Академія постійно проводить наукові, інформаційно-роз’яснювальні та правопросвітницькі заходи, присвячені питанням протидії та превенції булінгу, акцентуючи на правових наслідках і юридичній відповідальності всіх учасників освітнього процесу. Запроваджено практику психопрофілактичної роботи зі здобувачами вищої освіти, яку популяризують у межах роботи наукових гуртків, товариств і юридичних клінік.

 

Відділення комунікації НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X