Профорієнтаційна робота з майбутніми абітурієнтами

16-04-2019 Переглядів: 463

15 квітня науково-педагогічні працівники кафедри поліцейського права Національної академії внутрішніх справ професор Яніна Квітка та доцент Катерина Гусєва провели профорієнтаційну роботу в Спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 188 м. Києва, де зустрілися з майбутніми випускниками.

Під час зустрічі старшокласники почули змістовну розповідь про життя Національної академії внутрішніх справ та переглянули відеофільм про наш заклад вищої освіти. Особливу увагу було приділено питанням щодо форм навчання, ступенів вищої освіти, спеціальностей, перспектив працевлаштування тощо. Жвавим було обговорення питань курсантського життя, дозвілля, вогневої та фізичної підготовки, побутових умов, режиму навчання та матеріально-технічної бази академії.

Профорієнтаційна робота з майбутніми абітурієнтами

Наприкінці зустрічі учні отримали профорієнтаційні матеріали з детальною інформацією про наш заклад вищої освіти.

Також науково-педагогічні працівники спільно зі старшим інспектором сектору ювенальної поліції відділу поліції Дніпровського УП ГУНП у м. Києві Тетяною Васечко провели лекцію для учнів 8-9 класів із питань протидії домашньому насильству, жорстокому поводженню з дітьми та булінгу.

Під час лекції школярів було ознайомлено з поняттям булінгу, його видами та адміністративною відповідальністю, яку вже передбачено статтею 173-4 КУПаП. Викладачі закцентували на проблемі домашнього насильства в Україні, розглянули форми та методи діяльності поліцейських, спрямовані на профілактику, виявлення та припинення домашнього насильства, зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України.

Лекція відбувалася із застосуванням мультимедійної презентації, що сприяло глибшому засвоєнню основних питань із порушеної проблематики. Заняття мало форму жвавого діалогу, учні мали змогу отримати відповіді на всі свої запитання. Було наведено приклади нетипових ситуацій, що можуть статися в повсякденному житті, а також визначено невідкладні дії, спрямовані на запобігання булінгу та жорстокому поводженню з дітьми.

Кафедра поліцейського права

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X