Про залучення представників практичних підрозділів до проведення бінарних занять для здобувачів вищої освіти у 2019 році

06-06-2019 Переглядів: 507

Ефективна співпраця кафедри кримінального процесу з інститутом підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації, а також належне методичне забезпечення стали запорукою успішного проведення 5 червня для курсантів 307 групи ННІ № 1 бінарного заняття із залученням старшого слідчого слідчого відділу Деснянського управління поліції ГУНП у м. Києві майора поліції Марини Сторожук, яка має досвід роботи в практичному підрозділі понад 14 років.

Про залучення представників практичних підрозділів до проведення бінарних  занять для здобувачів вищої освіти у 2019 році

Метою заняття було поглиблення знань і вдосконалення навичок, набутих під час лекцій і семінарських занять на тему «Особливі порядки кримінального провадження». Було висвітлено особливості практичної складової у процесі проведення окремих слідчих (розшукових) дій у межах викладання дисципліни «Кримінальний процес», а також розглянуто низку практичних ситуацій та алгоритмів дій працівників органів досудового розслідування. Знадобився майбутнім слідчим і досвід старшого слідчого й напрацювання щодо послідовності належних процесуальних дій, пов’язаних зі здійсненням письмового повідомлення про підозру, затримання професійного судді за вчинення тяжкого злочину та можливості обрання до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Під час заняття йшлося про розбіжності в підходах до тлумачення різними компетентними органами положення ч. 2 ст. 126 Конституції України й відповідних положень КПК України, законів «Про Вищу раду правосуддя» та «Про судоустрій і статус суддів», відповідно до яких без згоди Вищої ради правосуддя суддю не можуть затримати або утримувати під вартою чи арештом до винесення обвинувального вироку судом.

Протягом 2019 року працівники кафедри кримінального процесу провели 35 бінарних занять для здобувачів вищої освіти із залученням представників практичних підрозділів, серед яких: Віра Михайленко (суддя Вищого антикорупційного суду), Олена Волоніц (прокурор Маріупольської місцевої прокуратури № 1), Андрій Ткач (прокурор Київської міської прокуратури № 6), Заріна Маєвська (старший інспектор з особливих доручень Управління забезпечення прав людини Національної поліції України), Олексій Лазаренко (віце-президент Всеукраїнської фундації «Захист прав дітей»), Олеся Лихогляд (експерт Головного експертного криміналістичного центру Державної прикордонної служби України), Артур Черенков (детектив Головного підрозділу детективів НАБУ).

Обговорюючи перспективи проведення бінарних занять, науково-педагогічні працівники кафедри дійшли висновку щодо необхідності залучати ширше коло досвідчених практиків наступного навчального року.

Інститут підготовки керівних кадрів та підвищення кваліфікації,
кафедра кримінального процесу

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X