Про безбар’єрне середовище в Україні: третій етап «Освітнього марафону»

06-12-2022 Переглядів: 442

5 грудня курсанти, студенти й слухачі закладів вищої освіти системи МВС вчергове долучилися до «Освітнього марафону» в межах Всесвітньої акції «16 днів проти насильства».

На порядку денному – надзвичайно актуальні питання утвердження засад безбар’єрного середовища в українському суспільстві, а також уникнення стереотипів й упереджень, спричинених дискримінацією. Учасників заходу, що традиційно проходив у змішаному форматі, привітав ректор академії генерал поліції першого рангу Володимир Чернєй, представив спікерів з побажанням присутнім плідного діалогу.

Про безбар’єрне середовище в Україні:  третій етап «Освітнього марафону» photo 1

Зі вступним словом до аудиторії звернулася Тетяна Ломакіна, Радниця-уповноважена Президента України з питань безбар’єрності, яка у своїй презентації окреслила основні виклики, що постають у процесі створення в країні безбар’єрного середовища. Спікерка розповіла про головні етапи становлення руху безбар’єрності, зокрема акцентувала на ініціативах першої леді Олени Зеленської, спрямовані на подолання обмежень для осіб з особливими потребами. Висвітлила еволюцію моделей ставлення суспільства до людей з інвалідністю та зауважила, що мета сучасної державної стратегії – створити умови для повноцінного життя кожної людини, яку мають сприймати, поважати й цінувати незалежно від статі, віку, фізичних можливостей тощо. Тетяна Ломакіна ознайомила майбутніх правоохоронців з інструментами розбудови безбар’єрного простору та підвищення рівня цифрової грамотності в цій сфері.

Про безбар’єрне середовище в Україні:  третій етап «Освітнього марафону» photo 2

Основні тези дискурсу на тему «Дискримінація: стереотипи та упередження» через онлайн платформу довела Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко. Доповідачка визначила основні вектори та пріоритети розвитку державної гендерної політики, а також акцентувала на необхідності перенести нормативно-правові напрацювання за напрямом протидії різним виявам дискримінації в практичну площину та повсякденну комунікацію.

Про безбар’єрне середовище в Україні:  третій етап «Освітнього марафону» photo 3

Наступна лекція «Освітнього марафону» запланована на 9 грудня і стосуватиметься актуальних питань кримінально-правової кваліфікації агресивної війни.

Відділення комунікації НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X