Представники НАВС взяли участь у засіданні президії Національної академії правових наук України

18-06-2018 Переглядів: 59

15 червня в Київському регіональному центрі Національної академії правових наук України відбулося засідання президії.

До обговорення науково-правових питань було запрошено представників Національної академії внутрішніх справ – ректора, генерала поліції другого рангу Володимира Чернєя, проректора, полковника поліції Сергія Чернявського та професора кафедри кримінального права Василя Шакуна.

Під час виступу Володимир Васильович подякував за честь бути запрошеним на засідання. За його словами НАВС вже активно долучилася до створення Центру медико-правових досліджень, Науково-дослідного центру кримінальної юстиції та інших наукових об’єднань, що будуть працювати при Київському регіональному центрі НАПрН.

Їх робота у найближчій перспективі дозволить консолідувати зусилля освітян і науковців на вирішення конкретних завдань науки і правозастосування, залучити додаткові ресурси, повною мірою використати наявну інфраструктуру і кадровий потенціал різних правоохоронних і неурядових організацій.

Ближчим часом передбачається підписання Меморандуму про співробітництво між Національною академією правових наук України та Національною академією внутрішніх справ, що відкриває нові можливості для проведення спільних досліджень з актуальних питань законотворення, юридичної практики, підготовки нової генерації правоохоронців, реалізації спільних міжнародних проектів.

Підписання цієї угоди є знаковим не лише для нашого закладу, а й для усієї системи МВС, яка нині активно реформується і тому гостро потребує наукового супроводження реформ.

Серед першочергових завдань – проведення кримінологічного аналізу стану злочинності та її складових, визначення чинників, які впливають на поширення найнебезпечніших злочинів проти особи, держави, економічної системи. Потребують удосконалення та узгодження низка положень Закону України «Про Національну поліцію».

Залишаються невирішеними проблеми повноважень органів досудового розслідування у системі Національної поліції та інших новостворених інституцій правоохоронного спрямування (НАБУ, ДБР), місце і роль детективів у запобіганні та розслідуванні злочинів. Незабаром постане питання реалізації кримінального законодавства стосовно запровадження інституту кримінальних проступків.

Як відмітили учасники засідання, участь представників профільного вишу дозволить не лише зміцнити взаємодію між НАВС та НАПрНУ, а й сприятиме розвитку української правової науки, розв’язанню її пріоритетних завдань, а також використанню сучасних наукових розроблень в освітньому процесі для підготовки висококваліфікованих фахівців-юристів для правоохоронної системи.

Представники НАВС взяли участь у засіданні президії Національної академії правових наук України

Відділення комунікації

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X