Представник академії відвідав Раду Європи

13-12-2016 Переглядів: 279

Відповідно до запрошення Генерального директорату з питань прав людини та верховенства права Ради Європи начальник відділу міжнародних зв'язків НАВС, підполковник поліції Михайло Акімов взяв участь у міжнародному семінарі на тему: «Роль поліції у протидії дискримінації», організованому Департаментом боротьби зі злочинністю та Департаментом рівності і людської гідності Ради Європи (у рамках співробітництва країн-членів цієї організації з правоохоронних питань) 6-7 грудня у м. Страсбург (Французька Республіка).

Представник академії відвідав Раду Європи

До участі долучились представники навчальних закладів поліції / МВС Австрійської Республіки, Боснії та Герцеговини, Республіки Вірменія, Грузії, Республіки Кіпр, Латвійської Республіки, Литовської Республіки, Республіки Македонія, Республіки Польща, Республіки Сербія, України, ФРН, Французької Республіки, Чеської Республіки, а також працівники правоохоронних органів Республіки Албанія, Великої Британії, Грецької Республіки, експерти Ради Європи, Європейського поліцейського коледжу (CEPOL), Королівства Бельгія та Республіки Ірландія.

Представник академії відвідав Раду Європи

Відповідно до програми семінару експерти презентували учасникам доповіді на такі теми:

європейські стандарти у протидії різним формам дискримінації;

основні положення та значення Європейського кодексу поліцейської етики;

керівні начала щодо підготовки працівників поліції у сфері протидії злочинам, учиненим на ґрунті ненависті до певної сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності;

вплив «поліцейської культури» на правоохоронну діяльність;

концепція недискримінації та взаємодія поліції із населенням;

працівник поліції як фактор антидискримінаційної політики.

Представник академії відвідав Раду Європи

Усі доповіді базувалися на конкретних прикладах справ про злочини, учинені проти представників етнічних та релігійних меншин, біженців, шукачів притулку, мігрантів, осіб з нетрадиційною сексуальною орієнтацією і з обмеженими фізичними можливостями.

Учасники заходу виявили професійний інтерес до виступів: кожна презентація супроводжувалась низкою запитань (на які експерти надавали розлогі компетентні відповіді) та дискусією з обміном відповідним досвідом роботи. Міжнародний семінар пройшов у атмосфері дружньої зацікавленості.

Напрацювання країн-членів Ради Європи у сфері протидії злочинам, учиненим на ґрунті ненависті, що наразі є вельми актуальним для України, будуть ретельно вивчені на предмет можливості їх впровадження до навчального процесу. Відповідні матеріали (у друкованому та електронному вигляді), отримані під час міжнародного семінару, передані для опрацювання профільним структурним підрозділам НАВС.

Відділ міжнародних зв’язків

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X