Правозахисниці під час війни: виклики та досягнення

08-07-2024 Переглядів: 214

Адʼюнкти академії Вікторія Гальченко та Євгенія Мурзо взяли участь у V Всеукраїнському форумі юристок до 140-річчя українського жіночого руху, який проходив у м. Львові. Захід зібрав понад 150 правниць з усієї країни для обговорення викликів, що постають перед жінками у сфері юридичної діяльності.

Правозахисниці під час війни: виклики та досягнення

Під час панельних дискусій висвітлено питання адвокації прав жінок на національному й міжнародному рівнях, забезпечення правосуддя в умовах посиленої уваги до феміністичних цінностей у правничій освіті, ролі правозахисниць у підтриманні жінок, що проходять службу в секторі безпеки й оборони.

Правозахисниці під час війни: виклики та досягнення

Спікерами форуму були Олександра Матвійчук – голова організації «Центр громадянських свобод», яку удостоєно Нобелівської премії миру, Ганна Вронська – суддя Верховного Суду, Юлія Кирилова – співзасновниця та членкиня правління ГО «Жіночий ветеранський рух», Лариса Денисенко – адвокатка, медійниця та співзасновниця правління Асоціації жінок-юристок України «ЮрФем» та ін.

На завершення заходу презентовано книгу «Це воює вона» й урочисто вручено спеціальні відзнаки за внесок у захист постраждалих від сексуального насильства.

Правозахисниці під час війни: виклики та досягнення

Захід реалізовано за підтримки гуманітарної організації CARE та Програми підтримки ОБСЄ для України.

 

Відділення комунікації НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X