Правова культура та правова свідомість

20-09-2018 Переглядів: 346

За такою назвою 19 вересня науковими співробітниками наукової лабораторії з проблем досудового розслідування ННІ № 1 НАВС проведено інтерактивне заняття з ліцеїстами 101 навчальної групи юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва.

Під час заходу з ліцеїстами було проведено дискусію щодо: поняття правової культури та правової свідомості, їх структури, спільних та відмінних рис. В ході дискусії обговорено значення поняття «Правова культура суспільства, професійної групи та особи», а також розглянуто засоби правового виховання.

Правова культура та правова свідомість

На зібранні приділили увагу взаємозв’язку між совістю, правовою свідомістю та правовою культурою. Зазначено, що саме зараз у ліцеїстів відбувається формування правової культури ставлення до закону і правопорядку. В ході заняття розглянуто ігрову ситуацію, пов’язану із демонстрацією правової культури ліцеїстів.

Наприкінці учням 101 групи було запропоновано визначити шкалу цінностей за наданими критеріями (гроші; особистий інтерес; мораль; закон; совість; інтереси суспільства; сім'я; інтереси людства; особиста свобода). За результатами обговорення визначених ліцеїстами пріоритетів встановлено, що для більшості мораль, закон і совість займають одне із перших місць у системі життєвих цінностей.

Наукова лабораторія з проблем досудового розслідування ННІ № 1 НАВС

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X