Практичний тренінг «Залучення захисника в кримінальному провадженні»

18-09-2018 Переглядів: 258

17 вересня кафедрою досудового розслідування для курсантів четвертого курсу ННІ №1 (с. Віта-Поштова) проведено практичний тренінг «Залучення захисника в кримінальному провадженні». Для участі в цьому заході запрошено адвоката Ради адвокатів Київської області Євгена Дехтярьова, який спеціалізується переважно на здійсненні захисту прав підозрюваних, обвинувачених і потерпілих у сфері кримінального судочинства.

Практичний тренінг «Залучення захисника в кримінальному провадженні»

Євген Дехтярьов докладно описав алгоритм залучення слідчим захисника після затримання особи за підозрою в учиненні кримінального правопорушення, а також на інших стадіях досудового розслідування. Наводячи цікаві приклади, розповів у чому полягає роль захисника під час першого допиту підозрюваного.

Він докладно роз’яснив здобувачам вищої освіти, які найбільш розповсюджені процесуальні помилки допускають слідчі у ході проведення таких слідчих (розшукових) дій, як огляд та обшук, що може бути підставою для визнання отриманих доказів судом недопустимими.

Практичний тренінг «Залучення захисника в кримінальному провадженні»

Для підтримання активного двостороннього зв’язку з аудиторією під час тренінгу періодично наводилися ситуації з адвокатської практики доповідача та курсантам пропонувалося самостійно визначити правильний порядок дій слідчого в таких ситуаціях.

Захід проходив у теплій дружній атмосфері, оскільки, незважаючи на різні ролі в кримінальному судочинстві, слідчі та захисники мають спільну мету – це недопущення порушення прав учасників кримінального провадження.

ННІ №1

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X