Практичний тренінг «Проблемні аспекти досудового розслідування та шляхи їх вирішення»

17-07-2017 Переглядів: 117

Науково-педагогічними працівниками кафедри досудового розслідування ННІ № 1 для курсантів 3-го курсу інституту та слухачів первинної професійної підготовки проведено практичний тренінг за участю заступника начальника відділу управління організації роботи та методичного забезпечення Головного слідчого управління Олександра Литвинчука.

Під час заходу практичний працівник висвітлив проблемні питання, які виникають у фахівців органів досудового розслідування територіальних підрозділів Національної поліції під час розгляду заяв, повідомлень, а також іншої інформації про кримінальні правопорушення. При цьому наведено статистичні дані, здійснено аналіз чинного кримінального процесуального законодавства та відомчих нормативних актів, які регулюють порядок прийняття та реєстрації заяв та повідомлень громадян про злочини, а також регламентують початок досудового розслідування. Розглянуто судову практику щодо оскарження бездіяльності слідчого та прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.

Практичний тренінг «Проблемні аспекти досудового розслідування та шляхи їх вирішення» Фото 1

Крім того, представником Головного слідчого управління представлено деякі важливі аспекти застосування запобіжних заходів у кримінальному провадженні крізь призму міжнародних нормативно-правових актів та рішень Європейського суду з прав людини в справах проти України. Зазначено типові помилки, які допускають слідчі органів Національної поліції під час складання клопотань про застосування запобіжних заходів.

Практичний тренінг «Проблемні аспекти досудового розслідування та шляхи їх вирішення» Фото 2

Наприкінці тренінгу учасники самостійно проаналізувати зміст наданих клопотань слідчих про застосування запобіжних заходів та виявили наявні недоліки, що дає можливість придбати необхідні теоретичні та практичні знання, відпрацьовувати конкретні навички.

Кафедра досудового розслідування ННІ №1

 
CEPOL

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

03035 м.Київ-ДСП, пл.Солом'янська, 1

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 246-94-91

Освыітній портал МВС України EUK EUK
X
X